• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İdam kararı küresel emperyalizm ve siyonizmin oyunudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Mısır`da yaşanan hukuksuzluğa tepkiler gelmeye devam ediyor. Özellikle hükümete çağrıda bulunan STK temsilcileri, tüm Müslümanların yek vücut olup tepkilerini ortaya koymaya çağırdı.

Mısır`da yaşanan olayların Avrupa ve Amerika`nın ikiyüzlülüğünü gösterdiğini dile getiren Mustafa Akbaş, " Ben bunu şiddetle kınıyorum. Bu karar Müslümanların yüz karasıdır, Avrupa’nın iki yüzlülüğüdür, Amerika’nın iki yüzlülüğüdür. Bu karar  bir Avrupa ülkesi ile ilgili olmuş olsaydı şimdi kıyamet kopmuştu. İslam ülkesi olduğu için kimsenin sesi çıkmıyor, kılı kıpırdamıyor. İslam aleminin, Ortadoğu`nun sesi yükselsin, uyuşuk Müslümanların hepsi uykudan uyansın. Cenabı Allah İslam alemini, düştüğü bataklıktan kurtarsın, Rabbim Müslümanların yardımcısı olsun."  dedi.

"Yapılan zulümler mutlaka karşılık bulacaktır"

Harran üniversitesi Öğretim Görevlisi  Filistinli Muaz el Hatıp ise yaptığı açıklamada,  "Öncelikle Mısır`da ki Müslüman kardeşlerimizin ayaklanmalarını başta biz destekliyoruz Bununla beraber, nasıl ki Seyit Kutup hazretleri idam edildiyse, şu an ki Müslüman kardeşlerimiz aynı şekilde idam edilmek isteniyor. Ancak bunu da belirtmek gerekir ki nasıl ki Seyit Kutup hazretlerine zulüm yapanlar cezalarını buldularsa, bugün bu Müslüman kardeşlerimize bu Müslüman öğrencilerine yapılan zulümlerin de mutlaka ve mutlaka bir karşılığı olacaktır. " ifadelerini kullandı. 

"Yaşananlar tek yerden organize ediliyor"

Yaşanan olayların tek yerden organize edildiğinin müslümanlar tarafından bilinmesinin gerektiğinin altını çizen Üniversite öğrencisi Yemenli El Rızk ise, "  Ama Müslümanların şunu bilmesi gerekir ki, bu gün bu organizeler tek odada yapılmaktadır ve yapılan zulümler de müşterektir. Bununla beraber sadece bu olay Mısır`da ki olay değil, Suriye`deki olay da aynı şekildedir. Diğer Müslüman ülkelerde de aynı şekilde uyanışların olmasını da dört gözle beklemekteyiz. Biliyoruz ki  idam hükümlerin idam kararlarını verecek olan hâkimdir. Ancak hâkimin arkasında ki gücün ne olduğunu Müslümanların kesinlikle ve kesinlikle bilmesi gerekir. Ve Müslümanlar bir an önce yek vücut olmalıdır" diye konuştu. 

"İdam kararı küresel emperyalizm ve siyonizm oyunudur"

Mısırda 529 Müslüman’a verilen idam kararının küresel emperyalizmin ve siyonzmin İslam ülkeleri üzerindeki en büyük oyunlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Sözcüsü Emin Baytar şöyle konuştu:

" Biz bu şekilde görüyoruz ve kesinlikle biz bunu biliyoruz ki bu idam kararları kukla Sisi yönetiminin kendi kafasından aldığı bir karar değildir. General Sisi kesinlikle bu konuda küresel emperyalizm düzeyinin ve siyonizmin etkisi altında kalarak bu kararı vermiştir. Bu idam kararlarını şu şekilde görmek lazımdır."  dedi. 

"Hükümet dünya ülkeleriyle kamuoyu oluşturmalı"

Hükümete çağrıda bulunan Baytar, " Hükümet en üst düzeyde gereken tavrı göstermesi ve gereken tepkiyi göstermelidir. Ve yine hükümetten beklentimiz şudur Birleşmiş Milletler nezdinde girişimlerde bulunmalıdır, bütün dünya ülkeleri arasında bir kamuoyu oluşturarak bu olaya ciddi bir tepki göstermelidir. Bu gerçekleştirilmediği takdirde nasıl ki Bangladeş’te Abdulkadir Molla şehit edildi ondan sonra ard arda idam kararları verildi aynı şekilde de ciddi bir tepki gösterilmezse Mısır`da idam kararları bir bir uygulanmaya koyulacak ve bu idamların sayısı beklide artacaktır"

Tüm dünya Müslümanlarına da çağrıda bulunan Baytar ülke içinde ve dışındaki tüm Müslümanların bu konuda ciddi bir kamuoyu oluşturması gerektiğini ifade etti. (Osman Gülebak/Hüseyin Sarıkuş-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir