• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kanada, İhvan`ı `terörist` İlan Etmeyi Konuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanada parlamentosu Mısır`daki Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatını `terörist grup` olarak kabul edip etmemeyi konuşuyor. Parlamentoya gönderilen bir dilekçede İhvan`ın `terörist` kabul edilmesi talep ediliyor. Kanada parlamentosunun bu talebe yaklaşık 40 gün içerisinde cevap vermesi bekleniyor.

Kanada`da kaç kişinin imzaladığı açıklanmayan bir imza kampanyası sonucu ortaya çıkan bir dilekçe parlamentoya verildi. Dilekçede İhvan`ın `terörist` kabul edilmesi talep ediliyor. Kanada parlamentosu ise dilekçeyi kabul edip işleme koyduğunu ve talebe 40 gün içerisinde cevap vereceğini duyurdu.

Kanada`da halk, herhangi bir konu ile ilgili olarak imza kampanyası başlatabiliyor ve topladığı imzalarla parlamentoya başvuruda bulunabiliyor. Parlamento da başvuruya yasal olarak 45 gün içerisinde cevap veriyor. Bunun Kanada`da halkın parlamentoyla diyaloğu şeklinde ifade edildiği belirtiliyor.

Ülkede kaç kişinin imzaladığı bilinmeyen benzer bir dilekçe de İhvan`ın terörist kabul edilmesi için verildi. Kanada parlamentosunun bu talebe nasıl karşılık vereceği henüz bilinmiyor.

İhvan-ı Müslimin Teşkilatı 1928 yılında Mısır`da kuruldu. Kurulduğu günden bu yana Mısır`daki en iyi organize olmuş sivil toplum hareketi olarak biliniyor. Mısır`da 2012 yılında ilk defa yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhvan`ın aday gösterdiği Muhammed Mursi cumhurbaşkanı seçildi.

Mısır`ın seçilmiş ilk cumhuraşkanı olan Mursi, 3 Temmuz 2013`te yapılan askeri darbe ile görevden uzaklaştırıldı. Mursi`yi görevden uzaklaştıran cunta yönetimi İhvan`ı da `terörist` olarak ilan etti. Mısır`daki darbe yönetiminin ardından Suudi Arabistan da İhvan`la birlikte Mısır`daki 8 farklı grubu `terörist` olarak adlandırdı.

İngiltere de son zamanlarda, İhvan`ın "ideoloji ve aktivitelerini" yeniden gözden geçirme kararı aldığını açıkladı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir