• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Çek Eğitim Bakanlığından İslam Bilinci Konferanslarına onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÇEK CUMHURİYETİ- Avrupa'da İslamofobianın gündem olduğu bir dönemde, Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan ve sayıları 4 bini  geçmeyen Müslümanlar, yeni bir projeye imza attı.

 

Eğitim Bakanlığına sunulan ve kabul gören projenin amacı, konferanslar vererek özellikle genç nesli İslam hakkında bilgilendirmek. Projenin hedefi İslam'ın önündeki önyargıları kaldırmak, insanları İslam hakkında bilgilendirmek.

 

2013 yılında yapılan bir araştırmada,  ilk, orta ve lise öğreniminde olan birçok gencin İslam hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istedikleri gözlendi.

 

Prag Post gazetesine konuşan proje sahibi Şadi Şannah, tüm öğrencilerin İslam hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istediklerini, Müslüman gençlerin bu konuda hassas olmalarının sebebinin ise, medya eliyle İslam hakkında yapılan yanlış bilgilendirme ve propagandanın giderilmesi  olduğunu söyledi.

 

Projeye Eğitim Bakanlığı olmak üzere, Prag'da bulunan Amerikan büyükelçiliği ile kültürler arası programlar düzenleyen Anna Lindh Vakfı sponsor olurken, hiçbir siyasi partinin tepkisi ile karşılaşmadıkları bildirildi.

 

Proje tasarımcılarından birine gelen bir e-mailde, okullarda İslam dinini desteklemek istedikleri yönünde yazıların geldiğini, kendilerinin tek hedefinin ise, propaganda değil, sadece bu konu hakkında bir tartışma açmak ve medyanın kalıplaşmış söylemlerini bertaraf etmek olduğu belirtildi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir