• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Taliban bombalı saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Pakistan`da bu sabah saatlerinde meydana gelen bombalı saldırıda 23 kişi hayatını kaybetti. Başkent İslamabad`daki bir pazar yerinde meydana gelen saldırıyı kimin yaptığı henüz bilinmiyor. Pakistan hükümeti ile barış müzakereleri yapan Taliban ise saldırıyı kınadığını duyurdu.

Taliban sözcüsü Şehidullah Şehid, bugün İslamabad`da meydana gelen saldırıyı kınıyoruz, saldırıda hayatını kaybeden siviller için de üzgün olduğumuzu ifade ediyoruz dedi.

Şehid ayrıca, dün Sidi kentinde bir trene düzenlenen ve 17 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıyı da kınadıklarını ifade etti. Taliban sözcüsü, bu saldırıların karanlık eller tarafından yapıldığını ve barış müzakerelerini sabote etmeyi amaçladığını söyledi.

Pakistan`ın başkenti İslamabad`ın I-11 sektöründeki sebze halinde bu sabah bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda ilk belirlemelere göre 23 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 50 kişi de yaralanmıştı.

Sidi kentinde, Ketta`ya yolcu taşıyan trene de dün yapılan bombalı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 40 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıları üstlenen olmadı. Saldırıların, Pakistan hükümeti ile Taliban arasında yürütülen barış müzakerelerini hedeflediği ifade ediliyor.
Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir