• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Rize STK'larından Mısır'daki idam kararına kefenli protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE-  Mısır’da verilen idam kararlarına tepkilerini basın açıklamasıyla dile getiren Rize’deki sivil toplum kuruluşlarından Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Rize Şubesi, Mısır halkının yanında olduğunu haykırdı.

 

Basın açıklamasını okuyan Abdülkerim Yazıcı  Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin sözleri ile  başlayarak, “Ku’an bizim anayasamızdır. Resul bizim liderimizidir. Cihad bizim yolumuzdur. Allah yolunda şehit olmak en büyük arzumuzdur. Yaptığımız her amelin gayesi Allah içindir.  Bu kelimeler bizim ağzımızdan dökülüyor olsa da, gerçekte Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin sözleridir. Sevdamız mazlumlar, sevdamız Mısır’da ki kardeşlerimiz, sevdamız Filistin’deki kardeşlerimiz, sevdamız Suriye’deki kardeşlerimiz, sevdamız tüm dünya da ezilen hor görülen Müslüman kardeşlerimizdir.” dedi.

 

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır”

Yazıcı konuşmasının devamında, “Biz inandığımız doğruları her zaman söyleyeceğiz. İnandığımız doğruları söylemedikçe ayakta kalamayız. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bize ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ buyurmuştur. Biz bunu düstur bilecek ve bu düsturla hareket edeceğiz. Dünyanın bir yerinde insanlar katledilirken bunu duymadım, görmedim demek bu cinayete ortak olmak demektir. Susan, tepkisiz kalan herkesin ellerine, yüzlerine, o masum çocukların kanı bulaşmıştır. Susmak onaylamaktır. Hatta susmak fiili teşvik etmek ve o fiile ortak olmaktır.“ ifadelerini kullandı.

 

“3-5 ağaç için demokrasi naraları atan zihniyet, Mısır’daki katliama neden sessiz kalıyorsunuz?”

Yazıcı, basın açıklamasında  batı zihniyelilerine  de  seslenerek, “Ey Batı, Suriye'de sustunuz, Filistin'de sustunuz ve bugün Mısır'da da susuyorsunuz. Peki, bu aşamadan sonra nasıl demokrasiden bahsedeceksiniz ve insanları buna nasıl inandıracaksınız. Ey 3-5 ağaç için demokrasi naraları atan zihniyet Mısır’da ki demokrasi katliamına neden sesiniz çıkmıyor. Sizin için insandan daha değerli olan ağaçlar mıdır? O zaman kurulacak olan darağaçları için sesiniz çıksın. Birileri çıkıp bu zulme dur deme yerine ülkemizi karıştırma derdinde. Birileri çıkıp hizmet ediyoruz diyerek Mısır’daki bu zulme kendilerini bilmez bir tavırla çanak tutmaktalar. 529 canı hiçe sayıyorlar şimdi çıksın sesiniz. Müslümanlıkla övünüyorsunuz ama Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor umursamıyorsunuz. Mavi Marmara oldu sesiniz çıkmadı. Suriye de kardeşlerimiz öldü sesiniz çıkmadı. Filistin’de kardeşlerimiz öldü sesiniz çıkmadı. Şimdi 529 yiğit göz göre göre vatanlarını topraklarını, yıkmadan ve dökmeden savundukları için idam cezasıyla yargılanıyorlar. Hadi şimdi çıksın sesiniz.” Şeklinde konuştu.

 

“Bu gençlik Mısır’daki Esmanın kardeşleridir”

Yazıcı  açıklamasının son bölümünde, “Kimse kusura bakmasın asımın nesli olan bu gençlik kendi kendiyle boğuşan, birilerinin söylemleri ile hareket eden, mazluma zalimlik eden, vatanını milletini dışarıdan aldığı talimatlarla talan eden bir gençlik değil aksine Müslümanlar uyurken onları uykularından uyandıracak olan, mazlumun kolundan tutup onu kaldıracak olan bir gençliktir. Bu gençlik herkes sussa bile susmayacak hakkı sesleri kısılıncaya kadar haykıracak bir gençliktir. Bu gençlik Mısır‘daki Esmanın kardeşleridir. Suriye de ki bebeklerin ağabeyleridir ablalarıdır ve onlar orada hak mücadelesi verirken Müslüman olarak bizler beddua değil dua ediyoruz Yarabbi kabul eyle. Biz Rize’den 529 yiğit için verilecek olan idam kararını reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Mevlam şehadet yolunda olan kardeşlerimize yardım eylesin. Ailelerine sabır ihsan eylesin.“ duasıyla konuşmasını bitirdi.

 

Mısırlı 529 İhvan  üyesini temsilen  Basın açıklamasına katılan  MTTB üyelerinin, idama çarptırılanların isimlerini iliştirerek  giydikleri  kefenler takdirle karşılandı. Dua ve tekbirlerin ardından basın açıklaması  sona erdi.  (İlyas Tunç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir