• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Öğretmenlerin nöbet görevleri için ek ücret talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

KONYA- Türk Eğitim Sen, öğretmenlerin haftalık nöbet görevlerinden dolayı her nöbet görevi için 6 saat ek ders ücreti talebiyle PTT önünde yaptığı basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığına 3 bin adet dilekçe postaladı.

 

Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata,  Türkiye’nin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan sözleşmelere taraf olarak imza attığını ileri sürerek, “Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 14 Sayılı Sözleşmesi'nin 1. Maddesinde, çalışanların haftalık ve günlük çalışma sürelerinin tahdidi olarak belirtilmesi yoluyla, haftalık normal mesai süresini aşan çalışmalar fazla mesai kavramı adı altında uluslararası hukuka ve iç hukukumuza yerleşmiş ve bu fazla mesailerin ancak belli bir ücret mukabilinde yapılacağı kabul edilmiştir. Bu sözleşmeye de istinaden meslek gruplarının hemen hemen tamamı nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret ya da fazla mesai ücreti almaktadır. Ancak, Öğretmenler bu durumdan müstesnadır. Öğretmenler tuttukları nöbet görevi için yıllardır ek ücret alamamaktadır. Bu durum vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir değildir.” şeklinde konuştu.

 

Gerek uluslararası hukuk ve gerekse iç hukuk normlarına göre, Öğretmenin nöbet tutma sorumluluğu asli görevi olmadığını söyleyen Ata,” Biz buradan Devlet Büyüklerimize ve Milli Eğitim Bakanımıza sesleniyoruz. Öğretmenlere görev ve sorumluluk verirken, bunların karşılığında uluslararası sözleşmeler ve iç hukukumuz gereği neden ücret ödenmemektedir? Her nöbet görevi için 6 saat ek ders ücreti ödenmesini istiyor ve bu konuda acilen mevzuat değişikliği yapılmasını bekliyoruz.” Sözleriyle basın açıklamasını bitirdikten sonra topladıkları 3 bin dilekçeyi postaneye verdi.  (İlyas Yavuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir