• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
STK`lardan idam cezalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Mısır’da verilen idam kararlarına tepkilerini basın açıklamasıyla dile getiren Konya’daki sivil toplum kuruluşları, Mısır halkının yanında olduğunu haykırdı.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen İl Temsilcisi, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, “Bizler vicdanımızın sesini harekete geçirerek yine bu topraklardan haykırmak mecburiyetindeyiz. Ey haçlı ordularını dize getirenlerin torunları; hoyratça kardeşlerimizi idam etmek isteyen katil müsveddelerine karşı, kitleleri harekete geçirme görevi bizim sorumluluğumuzdur. Ülkemizin her yerinde tüm sivil toplum örgütlerini, tepki eylemlerine çağırıyoruz. Ta ki Türkiye`mizin tüm sathından ortak ve güçlü bir ses yükselsin.” dedi.

BM Güvenlik Konseyi ile İslam Konferansı Örgütünün derhal toplanarak bu vahşete karşı harekete geçmesini istediklerini belirten Selvi, Topyekûn vicdanı olan herkesin tepkisini dile getirmesi için ayağa kalkmasını beklediklerini söyledi.

Konyalı STK’lar olarak hakkın sesi olmayı ilke edindiklerini vurgulayan Selvi, “Susmadık, haykırdık. Her türlü zulme emperyalizme ve haksızlıklara karşı durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Ta ki insanca yaşamın herkesin olduğu huzur toplumunu gerçekleştirene kadar, mücadelemiz ve gayretimiz sürecektir. Herkes şunu bilmeli ki geleceğe bırakılacak en büyük miras, haklı davanın öncüleri olmaktır.” şeklinde konuştu.

(İlyas Yavuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir