• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Başörtüsünü gericilik görmek ziyniyet bunamasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Satır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazar Pınar Kür`ün bir televizyon programında, "Başını kapatan kadınla Playboy`a soyunan kadın arasında zihniyet olarak fark görmüyorum" yönündeki sözlerini eleştirdi. Kür`ün kendi tahammülsüzlüğünü bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Satır, şunları söyledi:

"Böyle bir karşılaştırma, tamamen inancı dolayısıyla örtünmüş insanlara hangi sebeple yapılırsa yapılsın, kültürümüzün, medeniyetimizin, modern dünya normlarının, her türlü kutsalın kabul etmeyeceği bir hezeyandır. Başörtüsünü gericilik olarak görmek, tam bir zihniyet bunamasıdır. Cumhurbaşkanının bir davetine bile eşi başörtülü olduğu için katılmadığını ifade eden bir dil kabul edilemez. Türkiye`de aynı aile içinde başörtülü, başı açık bireyler olduğunu, toplumumuz bir arada birbirinin tercihlerine saygıyla yaşadığı, bir kişinin inancından, düşüncesinden, giyinişinden, dilinden, etnik kimliğinden dolayı aşağılanmasının ayıp karşılandığını çok rahatlıkla fark edebilirdi."

Satır, demokrasi ve hukuk bağlamında Türkiye`nin gelmiş olduğu noktada bu tarz düşüncelerin, ülkenin ulaştığı demokratik olgunluğa yakışmadığının altını çizdi.

"Kür`ü kınıyorum"

Kür`ün sözlerinin, demokratikleşme paketiyle yasalaşan nefret suçu kapsamına girdiğini de dile getiren Satır, şu ifadeleri kullandı:

"Toplumumuzda başörtülü, başı açık, eğitimli eğitimsiz, doğulu batılı Alevi Sünni kadınlarımız arasında tavanda hiçbir ayrım, farklılık ve ayrışma yoktur. Bu yaşadığımız coğrafyada çok rahat görebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti`nde AK Parti iktidarıyla birlikte kardeşlik hukuku tesis edilmiştir. Kardeşlik hukukunu tesis edecek kişi de her şeyden önce kadınlardır, kadınlarımızdır. Bu noktaya gelmişken eğitimli olduğunu iddia eden birisinin söylediği bu sözleri ciddi bir ayrımcılık olarak görüyorum, kendisini kınıyorum. Tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir