• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Çiftçilere kuraklık uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Ziraat Odası Başkanı Özgökçe, ülkede ve Van’da bu yıl yağışların az olması kuraklık ihtimalini arttırdığını belirterek, bundan dolayı bu yılki verim ve kalite düşüklüğünün çiftçilere ağır maliyetler getirebileceğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2014 yılı için Mazot, Gübre ve Toprak Analizi desteklerinin başvuru sürelerinde değişiklik yaptığını belirten Özgökçe, bu yıl çiftçilerin 30 Mayıs 2014 tarihine kadar ÇKS güncellemelerini yapmaları gerektiğini belitti.

Çiftçilerin Mazot, Gübre ve Toprak Analizi desteklerini almaları için 30 Mayıs 2014 tarihi Cuma günü mesai saati bitimine kadar ilgili il ilçe Tarım müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiğini söyleyen Özgökçe, “Ülkemizde ve ilimizde bu yıl yağışların az olması kuraklık ihtimalini artırmaktadır.

 Bu yıl muhtemelen yaşanacak olan verim ve kalite düşüklüğü çiftçilerimize ağır maliyetler getirmemesini Allah’tan diliyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2014 yılı için Mazot, Gübre ve Toprak Analizi desteklerinin başvuru sürelerinde değişiklik yaptı.

Her yıl sene sonuna kadar devam eden başvuru süreleri; bu yıl da ise 30 Mayıs 2014 tarihine kadar Çiftçilerimizin ÇKS güncellemelerini yapmaları gerekir.

Çiftçilerimizin Mazot, Gübre ve Toprak Analizi desteklerini almaları için 30 Mayıs 2014 tarihi Cuma günü mesai saati bitimine kadar ilgili il ilçe Tarım müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekir.

Aksi takdirde bu desteklerden faydalanamayacaklardır. Çiftçilerimizin bu desteklerden de yararlanmamaları üretimi olumsuz etkileyeceğinden sürenin geçirilmemesine dikkat etmelerini istiyoruz.

2014 yılı üretim sezonunda,  çiftçilerimize Allahtan bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.  

(Nihat Bozkurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir