• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
AGD`den `Hz.Muhammed`e Sevgi` programları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Anadolu Gençlik Derneği Meram Temsilciliğinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Bekir Tekkaymaz, Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin tarihin en mühim hadisesi olduğunu belirterek, “Bizler bu hadiseyi anmak ve insanlığa rehber olan Peygamber Efendimize olan sevgi ve bağlılığımızı göstermek ve anlayarak hayatımıza uygulamanın önemini anlatmak amacıyla bu programları düzenliyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Efendimizin yolunda yürüyenler dünyanın en bahtiyar insanlarıdır. Yolunu unutanlar ise en bedbaht insanlarıdır.” dedi.

Peygamberimizi anma ve anlamanın hepimizin boynunun borcu olduğunu söyleyen Tekkaymaz, “O en büyük örnek ve önderdir. O, beşikten mezara ebedi rehberimizdir. O, karanlığa karşı adeta bir şafak gibi doğdu. İnsanlığın bulanıklaşmış zihinlerine ve kurumuş vicdanına bir ab-ı hayat oldu. İnsanlığı esfelden eşrefe, bedevilikten medeniliğe, eşkıyalıktan evliyalığa yükseltti. Cehalet asrını saadet asrına çevirdi. Bu gün bile bıraktığı Rabbimizin Kitabı Kur` an ve Sünnet emaneti ile insanlığı aydınlatmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Programların yer ve zamanlarından bahseden Tekkaymaz,”Bu Programlardan 35 tanesi Meram ilçemizin değişik mahallesinde yapılacaktır. Programlar camiler ve salonlarda olacaktır. Beylerimize ve hanımlarımıza müşterek olarak yapılacaktır. Tüm Halkımız davetlidir.” ifadelerini kullandı.

(İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir