• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
NKP'den, Valiliğe itiraz etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri Mersin Valiliği Toprak Koruma Kurulu'nun, NGS A.Ş.'ye tahsis ettiği birinci derece tarım özelliği olan arazinin hukuksuz olduğunu iddia ederek kararın iptali için Valiliğe dilekçe verdi.

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Mersin Valiliği Toprak Koruma Kurulu kararına itiraz etmek üzere Valilik bahçesinde bir araya geldi. Grup burada attığı sloganlar ile kurul kararını protesto etti.

 

NKP’li grup adına basın açıklamasını okuyan, Mersin NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, “Mersin Ziraat Mühendisleri Odası, TEMA İl Temsilciliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ziraat Odası'nın imzası olmadan böyle bir karar alınmasını etik bulmuyoruz. Toprak Koruma Kurulu'nun kararını hukuksuz, antidemokratik ve Mersin halkının iradesine saygısızlık olarak görüyor, karara itiraz ediyoruz. Kararın derhal iptal edilmesini istiyoruz. En kısa sürede hukuki yollara da başvuracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" diye açıkladı.

 

Konuşmanın ardından itiraz dilekçelerini imzalayan NKP üyeleri, dilekçeleri Mersin Valiliği'ne teslim ettiler. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir