• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Şanlıurfa Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in başkanlık ettiği Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında yapılan yoklamaların ardından ilk birleşim toplantısı için gerekli çoğunluğun sağlanmasıyla toplantı başladı.

 

 

Başkan Güvenç, “şehrimiz için hizmet üreteceğiz”

Büyükşehir Belediyesi Meclisinin ilk toplantısının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  ilk toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Güvenç konuşmasını şöyle sürdürdü; “5 yıllık hizmet sürecinde hoşgörü ortamında demokratik kurallar içerisinde; iktidarıyla, muhalefetiyle uzlaşı içerisinde şehrimiz için hizmet üretmeye çalışacağız ve hizmet üreteceğiz. Sorumluluğumuz bütün millet içindir ve bütün milleti kucaklamak içindir." dedi.

 

 

Her ayın 5 günü toplantı yapılacak

Büyükşehir Yasasının kanunlarına göre meclisin faaliyetleri arasında ilk olarak belirli üyeliklerin seçilmesi gerektiğini belirten Başkan Güvenç,  her ayın 5 günü boyunca mecliste toplanarak hizmet üreteceklerini belirtti.

 

Şanlıurfa’nın tek meclisle yönetileceğini ve ikiliğin ortadan kalktığını dile getiren Güvenç,  itfaiye, su, kanalizasyon ve ulaşım hizmetlerinin bu dönemde devredilemeyeceğini ancak uygun görüldüğü takdirde mezarlıklar, terminaller ve mezbahanelerin ilçe belediyelerine devredilebileceğini söyledi.

 

Öte yandan; Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 69 meclis üyesi Büyükşehir Belediye Başkanı ile 13 İlçe belediye başkanı olmak üzere 83 kişiden oluştuğu belirtildi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir