• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Liseler arası siyer bilgi yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis İl Müftülüğünce ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle liseler arası siyer bilgi yarışması düzenlendi. Bitlis Lisesi, Hikmet Killer Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Beşminare Anadolu Lisesi ve Nurullah Eren Öğretmen Lisesinin katıldığı yarışma, Bitlis İl Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Yarışmadan önce kısa bir açıklamada bulunan İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Hz. Peygamberin(SAV) kutlu doğumunu haftalara değil, tüm yılla yaymak gerektiğini söyledi.

 

Hz. Peygamberi anmaya, anlamaya ve onun getirdiği Kur’an-ı Kerim ve sünnetine göre medeniyet kurarak yaşamak istediklerini belirten İl Müftüsü Akbaba, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle yıllardır 14-20 Nisan tarihlerinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenleniyor. Allah, bu kutlu doğumu icat edenlerden razı olsun. Bu vesileyle binlerce kitaplar yazıldı, evler dolaşıldı, salâvatlar çekildi. Allah ve meleklerinin salât getirdiği o mübarek peygambere salâtlar getirildi.” dedi.

 

Küreselleşen ve sekülerleşen dünyada, herkesin maneviyata ihtiyacı olduğunu ifade eden İl Müftüsü Akbaba, “Maalesef manayı ihmal ederek dünyevileştik. İşte peygamberimizin hayatını öğrenmek, ondan bahsetmek; bizim kalbimizi ve ruhumuzu diri tutacaktır. Bu vesileyle öğrencilerimize Hz. Peygamberin hayatını öğrenmeleri için böyle bir yarışmayı düzenledik.” diyerek yarışmacı öğrencilere başarılar diledi.

 

Siyer yarışmasında 20 soru soruldu. Her soru için 30 saniye süre verildi. Her sorunun değeri 5 puan toplam 100 puan üzerinde değerlendirildi. 20 sorunun akabinde birinciliği 95 puan ile Hikmet Killer Fen Lisesi kazandı. 85 puanda beraber kalan Anadolu Lisesi ile Bitlis Lisesi için yedek sorular soruldu. Yedek soruların sonunda Anadolu Lisesi ikinci, Bitlis lisesi ise üçüncü oldu.

 

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap hediye edilirken birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın ödülleri 17 Nisan’da yapılacak törenle verilecek. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

  

Bu haberler de ilginizi çekebilir