• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Rasulullah, yürüyen canlı bir Kur`an idi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetlerle adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Köy Der, ilçeye bağlı Kılıçlı (Şeyhaniye) köyünde, evleri tek tek ziyaret edip her eve birer Kur’an’ı Kerim hediye ettikten sonra yatsı namazının akabinde sonra köy camisinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. 

Programdan önce Platforma üye derneklerden Köy Der üyeleri evleri tek tek ziyaret ederek her eve bir Kur’an’ı Kerim hediye etti. 

Peygamber sevdalılarına ait anons aracı köyün içinde dolaşıp halkı mevlide davet ettiği esnada Kürtçe mevlit seslendirmesine köy halkının salavatlar getirerek eşlik ettiği görüldü. 

Köy Der ’in Kur’an-ı Kerim dağıtımı sırasında İLKHA mikrofonuna konuşan köy halkı, Peygamber sevdalılarının gerçekten çok güzel ve hayırlı bir iş yaptıklarını belirterek, “Keşke Türkiye genelinde böyle bir faaliyet olsa. Peygamber Sevdalıları gerçekten çok güzel ve hayırlı bir iş yapıyor. Her eve bir Kur’an-ı Kerim dağıtılması, bizleri çok sevindirdi. Hıristiyanların Müslümanlar arasında İncil dağıttıklarını duyuyoruz. Bizler de Müslümanlar arasında Kur’an-ı Kerim’in dağıtılmasından yanayız. İnşallah Peygamber Sevdalılarının bu faaliyeti hayırlara vesile olur. Bundan daha güzel ne olabilir ki. Kur’an-ı Kerim’in girdiği her evin hayır ve bereketi de çoğalır, çocuklarımız okuduğu zaman buna vesile olanlarda hayır kazanır. Bu dağıtılan Kur’an-ı Kerim’ler tüm Müslümanlar için faydalı bir hizmettir. Bazıları bir Kur’an-ı Kerim’i hediye alacak parası yoktur. İnşallah hepimiz bu yapılan hizmetten fayda görürüz. Bu Kur’an-ı Kerim’leri dağıtanların Allah ve Peygamber rehberleri olsun. Rabbim onlardan razı olsun ve tüm hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin.” temennisinde bulundular. 

Yatsı namazından sonra genç, yaşlı neredeyse tüm köy halkı, Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için camiye akın etti. 

Program Hasan Yıldız Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra grup Ensar sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. 

Programda bir konuşma yapan Molla Abidin Er, “ Hz. Aişe annemize Resulullah (s.a.v) ahlakını soruyorlar. O da, ‘Siz hiç Kuran okumadınız mı? Onun ahlakı Kur’an-ı Kerim idi.’ diye cevaplıyor. Resulullah yürüyen canlı bir Kur’an idi. Resulullah (s.a.v) vefatından önce, Kur’an ve sünnetini bizlere emanet etmiştir. Kur’an ve sünnet, birbirinden ayrılmaz. Onun hükmü kıyamete dek devam edecektir. Dünya ve ahiret saadetimiz Kur’an-i bir hayatladır. Allah, Kur’an nuruyla kuşananları aziz kılar. Kur’an’sız bir hayat ise zillettir. Allah’a ulaşmak ve onun rızasını kazanmak, Kur’an-ı tanımak, tebliğ etmek ve hayatına tatbik etmekle mümkün olur. Resulullah (s.a.v) soru sorulduğunda onlara Kur’an-ı Kerim ile cevap verirdi. Biz Müslümanlar olarak Kur’an’asahip çıkmamız lazım. Okuyup, anlayıp ve hayatımızda tatbik etmemiz lazım. ”dedi. 

Program, mevlithan Mehmet Sıddık Aydın ve ekibinin okuduğu mevlit ile grup Ensar sanatçıların seslendirdiği ilahilerle devam etti. 

Kutlu Doğum Etkinliği, yapılan dua ve sunulan ikramlarla sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir