• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Vali İpek: 3 vatandaşımız örgüt tarafından kaçırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK -Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyünde yaşayan Emin, Nimet ve Abdullatif Özbey, dün PKK örgütü mensupları tarafından kaçırıldı.

Çevrimli köyü muhtarı İbrahim Özbey, kaçırılan 3 kişinin yeğenleri olduğunu ve yeğenlerinin PKK örgütü mensuplarınca kaçırıldığını söyledi.

Cizre Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törene katılmak için Cizre’ye gelen Vali Hasan İpek, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Vali  İpek, konuya ilişkin  soru üzerine olayın gerçek olduğunu ve söz konusu kişilerin örgüt tarafından kaçırıldığını ifade etti.

Örgüt tarafından yapılan kaçırılma olayının çözüm sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu ifade eden Vali İpek, “Bu olaylar çözüm sürecine engel olan, ve hatta baltalayan şeylerdir. Biz nasıl çözüm sürecine saygı gösteriyorsak, tarafların da saygı göstermesi lazım. Öyle bir şey var. 3 kişi kaçırıldı. Bir kişi köy korucusu 2 tanesi de Ilısu barajında çalışan insanlarımız olan 3 kişinin, terör örgütü tarafından kaçırıldığına dair elimizde bilgiler var. Ama inşallah can emniyetleriyle ilgili bir sıkıntı olmaz. Bu tür olayların işin doğrusu Şırnak’ta bitmesini istiyoruz. İnşallah Şırnaklılar  da hep beraber mutlu yaşasın. Ben hep bunu söylüyorum. Şırnaklılar, Cizreliler, Silopililer hep mutlu yaşasın. Sokaklarımızda insanlarımız rahat gezsin. Hanımını koluna taksın, çocuğunu eline alsın gezsin. Hedefimiz ve amacımız bu. Her türlü anlamda Şırnak Valiliği ve devlet olarak biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. İnşallah herkes bu anlayışta olur, bu bilinçte olur ve çözüm süreci de bu yıl itibarıyla en azından silahsızlaşma aşaması biter. Mutlu ve huzurlu bir şekilde haklarına da sahip olarak yaşar diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

(Abit Dündar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir