• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Kenya`da 3 bin kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kenya`da bir haftadır süren güvenlik operasyonunda 3 bin kişinin gözaltına alındığı bildirildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mwendwa Njoka, geçen haftadan bu yana devam eden büyük çaplı güvenlik operasyonunun Eastleigh`de başlatılarak genişletildiğini kaydetti.

Gözaltına alınanların çoğunun Somali uyruklu olduğunu ve büyük bölümünün başkent Nairobi`den alındığını ifade eden Njoka, gözaltındakilerin sadece Somali veya Müslüman olmadığının, farklı etnik ve dini kimliklerden şüphelilerin bulunduğunu altını çizdi.

Njoka, Kenya, Uganda, Kongo, Eritre, Güney Sudan ve Somali kökenli şüphelilerin başkentteki Kasarani stadyumunda tutulduğunu ancak çeşitli karakollara gönderileceğini dile getirerek, 69 kişinin mahkemeye sevk edildiğini, 447 kişinin ise sorgularının devam ettiğini kaydetti.

Kenyalı yetkililer, başkent Nairobi ve Mombasa kentlerinde son zamanlarda düzenlenen saldırılar nedeniyle geniş çaplı operasyon başlatıldığını belirtti.

Kenya, yaklaşık iki hafta önce ülkenin kuzeyindeki Dadaab ve Kakuma bölgelerindeki iki kampa 50 bin göçmeni yerleştirmek için harekete geçmişti.

Kenya`daki çadırlarda Somali, Etiyopya, Sudan, Burundi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti`nden yaklaşık 800 bin göçmenin bulunduğu tahmin ediliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir