• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Çermik'in yerli salatalığı tezgahlardaki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çermik’te her yıl nisan ayının ortasında çıkan yerli salatalık, bu yıl ise bir hafta öncesinden tezgahlardaki yerini alarak müşteriler tarafından kısa sürede tüketildi.

 

Çermik  yakınında olan Beybağı mahallesinde yetiştirilen birçok sebze ve meyve çeşitleri,  Çermik’in merkezi başta olmak üzere Diyarbakır ve ilçe esnafları tarafından tüketicisiyle buluşturuluyor. Bu sebzelerden biri olan ilk salatalık, bu gün Çermik’te bir manav tarafından satılığa çıkarılarak  tüketicisiyle buluştu.  

 

Eski Siverek caddesinde esnaflık yapan manav Mahmut Turan, “Önceki yıllarda Nisan ayının 16 ‘sında üretici tarafından çıkarılan yerli salatalık, bu yıl 8 gün önce çıktı.Tabi her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk çıkan yerli salatalık, benim manavıma getirildi. Bizim ilçenin bir diğer meşhur ürünü Çermik biberi de ilk benim manavımda müşteri tarafından tüketiliyor. Yakın zamanda Çermik biberi de çıkacak. Bu benim için gayet memnuniyet  vericidir.” şeklinde duygularını dile getirdi.

 

Müşterilerden Muhammed Yusufoğlu da, “Yerli salatalığı özlemle bekliyordum. Kış boyunca hormonlu salatalık tüketiyorduk. Gerçekten salatalıktan tad alamıyorduk. Ama şimdi ilçemizin meşhur yerli salatalığı çıktı damağımız lezzet alacak.’’ dedi.   ( Şahin Tekdemir – İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir