• DOLAR 32.5
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.494
  • ...
Şırnak Valiliğinden Hz Nuh'un gemisi projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Valisi Hasan İpek, çözüm sürecinin birinci aşaması olan silahsızlaşma aşamasının bitmesi ile Cudi Dağı’nda bulunan Sefine’yle ilgili bir proje hazırladıklarını kaydetti.

 

Cudi Dağı’ndaki Hz. Nuh’un Sefinesi’nin turizme kazandırılması için her hangi bir çalışma olup olmadığı şeklinde sorulan soruyu cevaplayan Vali İpek, “Şuanda bir proje yapıyoruz. (Cudi Dağı’ndaki) Sefine’yi Şırnak il sınırına yakında görürsünüz inşallah, Nuh’un gemisi ile herkes Şırnak’a girecek. Bir tanesini Şırnak merkeze girerken yapacağız, üçüncüsünü de oraya yapacağız tabi çözüm süreci hayal içinde olmamak lazım. Çözüm süreci ile alakalı bazı sorunlarımız devam ediyor. Bu sorunlar bittiğinde bunlar ancak olabilir. Çünkü çözüm sürecinin sonlanmasıyla ilgili bazı adımlar var.”dedi.

 

Vali İpek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Benim hedefim bu yıl bitmeden bu çözüm süreci ile alakalı ilk aşama olan silahsızlaşma aşaması gerçekleşirse ki bu biliyorsunuz çözüm sürecinin birinci aşamasıdır. O gerçekleşirse neden olmasın. Bizim imkanlarımız var. Şunu söylemek istiyorum. Şırnak, eğer bu olaylar olmasa 5 yıl içerisinde Türkiye’nin ilk 20 ili, 10 yıl içerisinde Türkiye’nin ekonomik ve sosyal olarak ilk 10 il arasına girer ve inşallah bizim hedefimiz budur. Bu yılsonu bitmeden inşallah Sefine’ye çıkıp Nuh’un temelini atmaya söz veriyorum. Çözüm sürecinin birinci aşaması biterse.”diye konuştu. (Abit Dündar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir