• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Hamburg`da kutlu doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN - Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile Hamburg Vahdet Camisi birlikte ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Edip Aksu Türkçe, Ömer Çelik ise Almanca sunuculuk yaptı.

 Etkinlikte kısa bir selamlama ve açılış konuşması yapan Vahdet Camii İmamı Molla Emin Hakseven, Peygamber Sevdalıları Platformunun ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri hakkında bilgiler verdi. Molla Hakseven, şöyle konuştu; “Bugün bu programa niçin geldiğimizi, sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeryüzünün son Peygamberi Hz Muhammed (sav) dünyaya teşrif etmesi münasebeti ile burada toplandık. Bu doğum, yeryüzünde tüm insanlığın iman ile kavuşmasına vesile olmuştur. Bu amaçla burada toplanmış bulunmaktayız, Rabbim hepinizin hayrını kabul etsin." ifadeleri kullandı.

 Açılış konuşmasının ardından etkinlik; Vuslat İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Kürtçe Mevlidi Şerif’in de okunduğu programda, Hüseyin Gülen, ‘Utanıyoruz Allah’ım’ şiirini okudu.

 Kutlu doğum etkinliğine özel davetli olarak katılan Hamburg İslam Şura Başkanı Dr. Mustafa Yoldaş, günün anlam ve önemine binaen Almanca bir konuşma yaptı. Ardından Ayasofya Camii İmamı Enes Nas Hoca  ve Said Nursî Camii İmam Molla Hanifi, kısa birer konuşma gerçekleştirdiler.

 Yapılan konuşmaların ardından Vahdet Camii küçük kız öğrencileri, seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle programa ayrı bir renk kattılar. Tevhid Tiyatro Grubu da cahiliye döneminde kız çocuklarının canlı canlı gömülmesini konu alan bir sahne canlandırdılar.

 Başından sonuna kadar ilgiyle izlenen etkinlik, Molla Abdulkadir Aydın’ın yaptığı teşekkür konuşması ve kapanış duası ile son buldu. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir