• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Gül:  Benim Ne Söyleyeceğim Önemli Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde, "Oturup arkadaşlarımla konuşacağımı, tabii ki arkadaşlarımın içinde en önemlisi Sayın Başbakan başta olmak üzere, ona göre bir karar vereceğimizi ve yol çizeceğimizi söyledim. Nihayette şahsımla ilgili konularda benim ne düşündüğüm ve ne söyleyeceğim önemli olacak tabii ki" dedi.

Gül, resmi davetlisi olarak Türkiye`de bulunan Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile Çankaya Köşkü`nde düzenlediği ortak basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin soruyu yanıtladı.

"Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmak için zaman geldi demiştiniz. Acaba zaman bu haftaki olağan görüşme midir? Sizinle ilgili olarak bir Bayburt formülü konuşuluyor, eğer süreç sizi oraya götürürse bunu mu erken seçimi mi tercih edersiniz" sorusuna Gül, şu yanıtı verdi:

"Mahalli seçimlerden sonraki yapılacak seçimler cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna göre ve ona da dört beş ay gibi bir kısa süre kaldığına göre artık mevzunun, tartışılacak konunun bu olacağı aşikardı. Onun için ben de herkesten önce `artık bu işi konuşmanın zamanı geldi, bu iş konuşulacak` dedim. Nitekim gerçekçi, realist olmamız gerekir.

Ayrıca şunu da ifade ettim ve burada da ifade etmek istiyorum, tabii ki şahsımla ilgili de söz konusu olduğu için oturup arkadaşlarımla konuşacağımı, tabii ki arkadaşlarımın içinde en önemlisi Sayın Başbakan başta olmak üzere, ona göre bir karar vereceğimizi ve yol çizeceğimizi de söyledim. Tekrar da onu söylüyorum ama nihayette şahsımla ilgili konularda benim ne düşündüğüm ve ne söyleyeceğim önemli olacak tabii ki."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir