• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Köylüler siyasilerin verdikleri sözlerin yerine getirmesini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicel (Pîran) ilçesine bağlı 200 hanelik Dede (Şexselamet) köyü sakinleri siyasilerin seçimden önce köylerine gelip yıllardan beri yapılmayı bekleyen yollarını yapacaklarına dair söz verdiğini belirterek, verilen sözün icraata geçirme zamanının geldiğini söylediler.

 

Şexselamet sakinleri siyasiler seçimden seçime kendilerini hatırladıklarına dikkat çekerek, sözkonusu şahısların söz verdikleri ve seçimden sonra bir daha gelmediklerini belirttiler.

 

Köyün kurulduğundan buyana köy yolunun köylülere eziyet verdiğini belirten köy sakinlerinden Ramazan Ulaş “ 70 seneden beridir bu köyde yaşıyorum bu yol bu haldedir. Hem yayalarımız hem hayvanlarımız bu yoldan gelip gidiyorlar. Seçimden önce bize söz verdiler yolunuzu yapacağız diye. Gelip iki gün çalışıp yolu yapmadan gittiler. Bu şekilde bırakıp gittiler. Bizde bu halde bekliyoruz. Köyümüzde ayrı eten elektrik sıkıntısı da vardır geceleri karanlıkta geçiriyoruz. “ dedi.

 

Köy sakinlerinden Şaban Gönül ise “ Bütün köylüler bu yoldan gelip gidiyorlar. Seçimden önce yolu bu hale getirdiler. Seçimden sonra yolumuza karışmadılar. Köy 200 hanedir herkes bu yolu kullanıyor. Köyümüzün ana yolu burasıdır. Yaşlılar bu yoldan gelip giderken sıkıntı çekiyorlar.” İfadelerine yer verdi.

 

Son olarak Yetkililere seslenen Ulaş “ Köyümüze gelip baksınlar nasıl gerekiyorsa sıkıntılarımızı gidersinler.”ifadelerine yer erdi. (Veysi Demirci – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir