• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Minikler kültürel mirasa yolculuk yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Projenin protokol sözleşmesi; İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ile İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban tarafından imzalandı.

 

İZKA'da imzalanan "Minik Adımlarla Kültürel Mirasımıza Yolculuk" projesi, 47 okuldan 300'ü engelli 4 bin çocuğu kapsayacak ve 12 ay sürecek.  Projenin amacı başta çocuklara; turizm ve kültür bilincinin anlatılması, okullaşma oranı düşük ve erken çocukluk çağ nüfusu yüksek olan bölgelerdeki çocuklar, dezavantajlı bölgelerde yasayan aileler ve bu ailelerin 4-6 yaşlarındaki normal gelişim gösteren çocukları ve görme engelli çocukları modelin hedef kitlesini oluşturacak.

 

Proje ilgili bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, "Proje ortaklarımızdan olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, İzmir genelinde okul öncesi eğitimi gören toplam 47 okulda 7 bin 322 öğrenci bulunmaktadır. Bu proje doğrudan müze eğitimi alacak okul öncesi çağdaki 650 çocuk ile proje çıktılarının ulaştırılacağı yaklaşık 4 bin çocuğu kapsamaktadır. Bu çocuklardan 300 kadarı ise görme engelli çocuklardan oluşmaktadır. Bunlarla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi İzelman’a bağlı anaokullarında bulunan çocuklar da çalışmaya katılacaklar. Başta İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere proje ortakları ve iştirakçilerin katılımıyla dezavantajlı okulların okul öncesi bölümleri belirlenecektir. Bu okullardan belirlenecek 650 çocuğun müze eğitimine katılımı sağlanacaktır. Müzeye gelemeyen çocuklar için ise çoğaltılacak eğitim malzemeleri bulundukları okullara ulaştırılacaktır. Proje içinde hazırlanacak eğitim modülü ile çocukların müze eğitimi sürdürülebilecektir. Müze eğitimi alacak görme engelli çocuklar için gerekli izinler alınarak İzmir Arkeoloji Müzesinde hissederek öğrenmeleri sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.

 

İl Müdürü Ediz ayrıca, “Okul Öncesi Müze Eğitimi Modülü”nün göstergelere uygun müze eğitimi temelli MEB programına uygun bir etkinlik planı hazırlanacağını belirtti. Ediz, bu planın tüm materyalleri ile hazırlanarak bir modül halinde düzenlenecek ve tüm Türkiye'de uygulanacak bir kitapçık haline getirileceğini ve bu kitapçığın, farklı etkinlik planları ve uygulamalarını da kapsayacak şekilde hazırlanacağını da kaydetti. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir