• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Zaman Müzesi turizme kazandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Sille turizminin geliştirilmesi kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Sille Şapeli’nde kurulan Türkiye’nin ilk Zaman Müzesi’nde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait zaman ile ilgili birçok nadide eser sergileniyor.

 

Müzenin ilgi çeken eserleri arasında; Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait özel tasarım saatler, Osmanlı paşaları tarafından düzenlenen ve genel kullanıma tanzim edilen ruznameler, cep ve masa takvimleri ve resmi dairelerde kullanılan el yazma- baskı takvimler sayılıyor.

 

Ayrıca altın, gümüş köstekli cep saatleri, Türk Hava Kurumu’na ait illere göre coğrafik ve ekonomik verilerin bulunduğu cetvelli takvim, Roma dönemine ait arkeolojik güneş saati örneği ve halen Konya Hacı Hasan Camii Şerifi kıble duvarında bulunan Osmanlı dönemi güneş saati reprodüksiyonu vb. birçok kıymetli eser yer alıyor.

 

Zaman Müzesi’nde sergilenecek eserlerin restorasyon ve sergileme işlemlerinin tamamlandığını bildiren yetkililer çevre düzenlemesinin ardından müzenin açılacağını belirttiler.(İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir