• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
` Kişisel beklentileri karşılanmadığı için istifa etti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Nurten Ertuğrul’un, belediye meclis üyelerinin görev dağılımının ardından meclis üyeliğinden istifası ve basına yansıyan iddiaları üzerine açıklamada bulundu.

Kadınla erkeği bir rekabet yarışının iki tarafı olarak görmediklerini ifade eden Barakazi, partilerinin kadınlara bakışı ve verdiği değerinin, kamuoyunun malumu olduğunu söyledi. 

Bingöl Belediyesinin kapılarını kadınlara asla kapamadığını, kapatmayacağını da ifade eden Barakazi; “Bilakis, hizmetlerimizin odak noktasında kadınlarımız olacaktır” diye açıklamada bulundu. 

Meclis üyelerinin kendilerine istifasını sunduğunu belirten Barakazi, ‘’İstifa etmesinden sonra yerel ve ulusal basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kadınlarla ilgili hiçbir zaman hiçbir zaman ön yargıya sahip olmadım. Kadınlara yönelik bir ayrımcılık yapma gibi bir durum içerisinde olmadım, olmayacağımda. Bu kardeşimizin bir takım beklentileri vardı. Başkan Yardımcılığı için isteği vardı Meclis Üyelerimizle bir toplantı yaptık. Yaptığımız toplantıda görev dağılımı ile ilgili bilgilendirme yapınca bu arkadaşımız beklentilerinin karşılanmadığını düşünerek, bize de herhangi bir açıklama yapmadan basına açıklamalarda bulunmuş. Özellikle ‘vaciptir, caizdir’ şeklinde kavramlarda kullanarak bir takım yanlış beyanlarda bulunmuştur. Meclis üyesi arkadaşımızın daha itinalı, daha makul bir şekilde davranmasını beklerdik.  Belediyemizde, belediye hizmetlerinde kadın odaklı olacaktır ve bu hep böyle kalacaktır. Ben kadınların hayatın her alanında ellerinin değmediği yerlerde eksikliklerin olacağına inanıyorum. Sadece erkeklerin kurgusu ile oluşturulacak bir dünyanın benim nazarımda eksik olacağını düşünüyorum. Temel yaklaşım ve anlayışım budur. Böyle bir ayrımcılık veya dini bazı terimlerle yapılan iddialar asılsızdır. Bu arkadaşımıza bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir