• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Batmanlı esnafın Peygamber sevgisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Esnaflar  caddelere astığı  afiş ve tabelalarla Hz Peygambere( sav) olan sevgilerini dile getirdiler. 

Kutlu Doğum Ayı  münasebetiyle 8. Cadde, 17. Cadde, 1. ve 2. Cadde esnafı, Kürtçe ve Türkçe  dillerinde astıkları  "Viladeta Muhammedi pirozbe (Muhammedi Mevlüd Kutlu Olsun)", "Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed`e selat ve selam olsun", "Tu Bı Xer Hati, ey roniya çava (Hoş geldin, ey gözlerin nuru), "Alemlere rahmetsin! Ey Allah`ın Resulü" ve Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.s) Bir Salavat’ gibi tabela ve afişlerle Hz. Peygambere olan sevgilerini ifade ettiler. 

Konuyla ilgili konuşan 8. Cadde esnafından Ahmet Altundağ, "Kutlu Doğum Ayı münasebetiyle  8. Cadde esnafları olarak, Peygamberimizin kutlu doğumu için pankartları astık. Pazar günü yapılacak Peygamberimizin mevlüdüne herkesi bekliyoruz." dedi.  

17. Caddesi esnafı adına konuşan Seyit Ay ise “Biz bu pankartı 17. cadde esnafı olarak Peygamberimizin kutlu doğumu için astık. Kutlu doğum ayı geldiği için biz bunu astık. 13 Nisan Pazar günü yapılacak kutlu doğum mitingine herkesi bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

2. Cadde esnafından İdris Güneş ise “13 Nisan Pazar günü yapılacak Peygamber Efendimizin kutlu doğumu etkinliği  vesilesiyle afişleri astık. Peygamber efendimize sevgimizi göstermek için, onu hatırlatmak için bunu astık” şeklinde konuştu.

17. caddeye  üzerinde “Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.s) Bir Salavat’ yazılı tabelayı asan  Ahmet Demir, “Tabelayı önce Allah için ondan sonra Peygamber Efendimizin ismini herkesin zikretmesi için, ona salavat çekmesi yaptım” ifadelerini kullandı.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir