• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
25 kursiyere ``Sürü yönetimi eğitimi`` verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin işbirliğiyle düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamındaki sürü yönetimi elemanı eğitimlerine başlandı.

Eğitimli çoban olmak isteyen vatandaşlar arasında çekilen kurayla belirlenen 25 kursiyere, ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler tarafından teorik ve mera uygulamalı 120 saat eğitim verilecek. 

Eğitimin başlaması nedeniyle Bingöl Halk Eğitim Merkezi`nde tören düzenlendi. Düzenlenen törene İl Gıda, Tarım Müdürü Sedat Ildız, İşkur İl Müdür Vekili Cevde Timuroğlu, Ziraat Odası başkanı Mustafa Karaaslan ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yetkilileri katıldı.

"Çobanlık, bir Peygamber mesleğidir’’
Törende bir konuşma yapan İl Müdürü Sedat Ildız, Çobanlığın bir Peygamber mesleği olduğunu, bu sebeple ehemmiyetinin büyük olduğunu söyledi. 

Ildız, Bingöl’ün önemli bir hayvan varlığına ve mera açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Sürüyü yöneten `Sürü Yönetimi Elemanı`na, bir sürüde bilinmesi gereken temel unsurlar, beslenme şartları, hayvan sağlığı, sürünün idaresi konularında temel bilgiler verilecek. Kurs sonunda sertifika alan katılımcılar, Bakanlığımızca yeni bir takım desteklemelere tabi tutulacak. Öncelikle sosyal güvencesi olmayan çobanlara bir statü kazandırılacak. Böylelikle hem sürü sahipleri hem de yeni haliyle çobanlık cazip hale gelecek. Sürü yönetimi elemanı kursu ile hem bu işe mesleki bir statü kazandırılacak hem de çoban ihtiyacı karşılanacak.’’dedi. 

Bu gibi kursların il ve ilçelerde sonraki süreçte devam edeceği belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir