• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Peygamber Sevdalıları Trabzon`da etkinlik düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TRABZON – Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Trabzon’da ilk defa ‘Kutlu Doğum’ programı düzenledi. Programda Peygamber efendimizin hayatı hakkında konuşmalar yapıldı, ilahi ve ezgiler seslendirildi, sık sık getirilen salavatlara halk, eşlik etti. 

Düğün salonunda yapılanın programın sunumunu M. Emin Kaya yaptı. Tevfik Kahvecioğlu Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Grup Vahdet mevlithanlarından Hamza Yılmaz, Ömer Nogay ve Mustafa Nogay’ın okudukları Mewlid-i Şerif ile devam etti.

Program, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hocanın yaptığı konuşma ile devam etti. 

“Peygamberlik kurumunu yerinden oynatmamalıyız”

Peygamberlik müessesesinin çok önemli olduğunu ve önceki kavimlerin yaptığı gibi onu yerinden oynatmamak gerektiğini kaydeden Göktaş, “Kardeşler, Allah-u Teala nübüvvet, risalet müessesesini dünyayı yarattığında orta yere koymuş. Onu yerinden oynatmamalıyız. Bizden önceki ümmetler peygamberlik kurumunu yerinden oynattılar. Yahudiler peygamberlik kurumunu Allah-u Teala’nın koyduğu yerden daha aşağı bir yere koydular. Peygamberlerine hakaret ettiler, eziyet ettiler, öldürdüler. Hıristiyanlar da iyilik yaptıklarını sanarak Peygamberini uçurdular, Allah’ın koyduğu yerden haşa Allah’ın oğlu diye yükselttiler. Allah-u Teala peygamberlere ve son gönderdiği Peygambere sahip çıkmamızı istiyor. Ve kardeşler Allah’ın Kur’an-ı Kerimde belirttiği gibi bütün peygamberler aynıdır. Hiçbiri diğerinden üstün değildir. Bu noktaya dikkat etmemiz gerekiyor. “ ifadelerini kullandı. 

“Trabzon Spor diye bağıran gençler Allah-u Ekberlerle meydanları inletmeli”

Hz. Resulullah’a duyulan sevginin bedel istediğini ve bu sevginin gereği olarak Müslümanların meydanları taşırması gerektiğini kaydeden Göktaş, “Gökdelenlerin arasında küçücük bir mescide toplanıp da İslam’a şahitlik edemeyiz. Muhammed ümmeti olarak meydanlara taşmak için bahaneler bulmalıyız. Her güne bir İslami etkinlik sığdırarak caddelere, meydanlara inmeliyiz.  Trabzon Spor diye bağıran gençlerimiz Allah-u Ekberlerle meydanları titretmeli. Düşünün bunu yapsalar daha iyi olmaz mı? O yüzden sadece salonlarda değil meydanlara sığmamamız gerekiyor.”dedi. 

Hz. Resulullah (s.a.v.) döneminde yaşanmış birkaç olaydan Göktaş,  “Kardeşler İslam yayılmadan önce düşünün insanlar kız çocuklarını diri diri toprağa gömerdiler. Çocuğunu diri diri toprağa gömen bir insan o anı Hz. Resulullah’a anlatırken Allah Resulü hüngür hüngür ağlıyor.  İşte insanlığın geldiği bu noktaya dikkat çekmek için anlatıyorum.”diyerek insanlığın İslam öncesi durumunu aktardı. 

“Resulullah Hira’ya öylesine gitmiyordu”

Hz Resulullah’ın sık sık Hira mağarasına çıkmasının hikmetinin insanlığın içine düştüğü sapkınlıklar olduğunu ifade eden Göktaş,  “Kardeşler, Hz Resulullah öylesine Hira mağarasına gitmiyordu. Mekke’de fuhuş, faiz, haksızlık hat safhaya çıkmış durumdaydı. Günah diz boyuydu. Hz. Resulullah  bu çirkeflik ve rezilliklerin giderebilmesi için çareler aramak için Hira’ya çıkıyordu. Sürekli bu arayış içinde olmuştur. ” dedi. 

“Devrin firavunlarını örtülü bacılarımız yerle bir edecektir”

Tesettür konusunda da konuşan Göktaş, “Yarın Allah’ın huzuruna varacaksınız değerli bacılarım. Allah size öyle bir amel defteri verecek ki; ‘Bu amel defteri benim değil, çünkü Allah yolunda yaralanmış cefa çekmiş yazılıyor’ diyeceksiniz. ‘Bu bir bayan sahabinin olmalı.’ diyeceksiniz. Ama o defter sizin olacak. Okulunda örtüsünden dolayı hor görülen, ötekileştirilen sen değimliydin? Örtüsünden dolayı eşinden, işinden olan bacılarımız var ve buna rağmen sabredenler var. Yaptığınız hiç de basit bir şey değil ha iyi bilin. Devrin firavunlarını örtülü bacılarımız yerle bir edecektir. Çünkü devrin bütün çirkefliklerine karşı örtünüzle direniyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Mehmed Göktaş Hoca konuşmasını yaptığı dua ile sonlandırdı. Etkinlik, Grup Vahdet’in seslendirdiği ilahiler ile program son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir