• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Mardin 112`nin başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Mardin İl Sağlık Müdürlüğünde "Yılın Hekimi" ve "112 Çalışanlarına Ödül Töreni" düzenledi. Törene İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, Müdür Yardımcısı Dr. Salih Albayrak, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Nureddin Özdener ve sağlık personeli katıldı.

Mardin`de görev yapan Dr. Çağdaş Barış Güzel, mesleğinin ilk yılında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yılın doktoru seçilerek, ödülünü İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş`in elinden aldı. 

Törende ayrıca 112 Acil Servis çalışanlarına gösterdikleri yüksek performanslarından dolayı başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunan Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, insan hayatını kurtarmanın değerinin ölçülemeyeceği bir nüansta, yaptıkları hizmetin kutsallığının bilinmesinin meslek hizmeti noktasında büyük önem taşıdığını belirterek, sağlık personeline çalışmalarında başarı diledi.

112 Acil Servis olarak her yıl vakalara müdahalede yeni hedeflerin belirlendiğini ve çalışmaların bu kapsamda yürütüldüğüne dikkat çeken Derviş, 2013 yılında 112 Acil Merkezine toplam 2 milyon 390 bin 400 çağrı olduğu bu çağrıların 23 bin 436 tanesini vaka olduğunu belirtti. Personelin büyük bir öz veriyle çalıştığını sözlerine ekleyen Derviş , “Aynı yıl içinde ayların ortalamasına bakıldığında ise 1803 vaka sayısı ile en düşük müdahale edilen ay Mart olmuş. En çok müdahale edilen ay ise 2 bin 504 vaka ile Aralık ayı oldu. Özellikle merkezimizin kent merkezinde ve ilçelerinde kendine koyduğu bir takım hedefler vardı. Bunlardan en önemlisi bir vakaya kent merkezinde en fazla 10 kırsal ise 30 dakika içerisinde müdahale edebilmek hedeflenen istenilen bir durumdu. Yine 2013 yılında kent merkezinde en geç 10 dakika içerisinde olaylara müdahale oranımız yüzde 89 oldu. Kırsalda ise bu oran yüzde 85 şeklinde olaylara müdahale edilmiş. Yani 112 koyduğu hedeflere belli oranda yaklaşmada başarılı olmuş. Hava ambulansı ise geçtiğimiz sene 60 olaya zamanında müdahale etti.” dedi. 

Vatandaşların sağlığını her şeyin önünde tuttuklarını, bu sebeple 112 Acil Servis İstasyonu’na her sene yeni araçlar kazandırdıklarını söyleyen Dr. Mehmet Derviş, “Mardin 112 Acil Servis İstasyonu’nda  18’i doktor, 27’si paramedik, 140`ı acil tıp teknisyeni ve 48`i diğer alanlarda çalışanlarla birlikte toplamda 233 personel görev yapmakta. Bu yıl Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Acil İstasyonu’na gönderilen 7 adet yeni ambulansla birlikte istasyon bünyesinde toplamda 38 ambulansla hizmet verilmekte. Bunların arasında birer tanesi motosiklet, paletli, dört yataklı ve son olarak obez hastalar için yoğun bakım ünitesine sahip vinçli ambulans bulunmakta. Mardin’de 112 Acil Servis hizmetlerinin hızlı ve sağlıklı yapılması için tüm personel ve yöneticiler yağmur, çamur, gece gündüz demeden 24 saat büyük bir öz veriyle hizmet veriyorlar.” diye konuştu. 

Mardin İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Nureddin Özdener ise "Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, bizlerin işi size duyulan ihtiyacı azaltmaktır. Bizler ne kadar işimizi iyi yaparsak, size olan ihtiyaç da o kadar azalır. 112`ye teşekkür borçluyum. Bir gün Ömerli`de obez bir gebemiz vardı, Ömerli`de doğumun gerçekleşmesi zordu. Biz onu buraya zor şartlarda getirdik. Mardin`de muayenesi yapıldı, daha sonra Diyarbakır`a götürdük. Ve Diyarbakır`da doğumu gerçekleşti. Kısaca bir annenin hayatını hep beraber kurtardık." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir