• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Gazeteciler ilan konusunda bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi Tarsus Medya Mensupları Derneğinin (MEDYAD) organize ettiği toplantı MEDYAD Basın Merkezinde Basın İlan Kurumu Mersin İl Müdürü Umut Çor ’un katılımı ile gerçekleşti. 

Çor, Tarsus’ta faaliyet gösteren haftalık yerel gazete sahipleri ile bir araya gelerek 1 Nisan’da yürürlüğe giren Basın Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, haftalık gazetelerin Belediye, oda gibi kurumlardan ilan alabilmesi için gazetelerde bulunması gereken şartlar anlatılırken, bu yönetmelik ile merdiven altı gazeteciliğin önüne geçilmesinin öngörüldüğü dile getirildi. 

Tarsus Medya Mensupları Başkanı Okan Çalışkan, basın merkezinde yaptığı açıklamada, Tarsus’ta faaliyet gösteren haftalık gazetelerin  Basın İlan Kurumunun istediği kriterlere kavuşabilmesi için düzenlenen  toplantıya katılan gazetecilere ve bilgilendirme toplantısına önem veren İl müdürüne teşekkür ettiğini belirtti. 

Çalışkan, “Kanunlardaki boşluktan dolayı her kesin gazeteci olduğu bir dönemde bu tür kriterlerin belirlenmesi bizleri mutlu ediyor, sayın il müdürümüzün açıklamalarını dikkatle takip ederek Tarsus basınına yakışır bir medya yaratılmasını arzu ediyoruz.” dedi. 

Haber ve reklamın çok farklı iki dal olduğunu ancak her ikisinin de aynı sayfalarda bulunduğunu belirten Çalışkan, seçim gazeteciliği yapma düşüncesinde olan fason gazetelerin bu şekilde önüne geçilebileceğini belirtti. 

Basın İlan Kurumu Mersin Müdürü Umut Çor ise, “Biz aracı kurumuz, bizim istediğimiz kriterleri benimseyen gazetelerimizin basın ilan kurumu ile çalışacak olmalarını belirtmek isterim. Bu çalışmalar sayesinde merdiven altı gazeteciliğin önüne geçilecektir.” İfadelerini kullandı. 

Basın İlan Müdürü Çor, daha sonra gazetecilerden gelen soruları tek tek yanıtladı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir