• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Paralel yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı`nda yaptığı konuşmada, yerel seçimleri, istiklal ve istikbal mücadelesini zafere taşıyanlara teşekkürlerini sundu.

En büyük teşekkürü Türk milletinin hak ettiğini ifade eden Erdoğan, "Bir kez daha sandık yoluyla yönetime el koyan milletimize teşekkür ediyorum" dedi.

Seçim sürecinde yaşananları değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ellerine ne geçtiyse üzerimize fırlattılar. Bir süre sonra fırlatacak bir şey bulamayınca kendi şereflerini, namuslarını, haysiyetlerini dahi gözden çıkarıp onları bile fırlatmaktan çekinmediler. Çok zorlu bir seçim sürecinden geçtik. Büyük Türkiye`den, yeni Türkiye`den rahatsız olanların kirli bir ittifak yaptıkları, çok kirli ahlak ve edep dışı kampanya yürüttükleri bir seçim sürecine şahit olduk. Hedef hükümetimizden çok AK Parti`den Türkiye idi. Her yöntemi kullandılar, sokak hareketlerini kullandılar. Terörü vandallığı, faşizmi, ırkçılığı, nefret ve ayrımcılığı en azami şekilde kullandılar. Türkiye karşıtı odaklarla işbirliği yaptılar, yatırımcılara `Türkiye`ye gelmeyin` diye akıl verenler oldu."

Söz konusu süreçte yaşananları unutmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Terör örgütlerine silahlı eylem yapmaları için teşvik ettiler. 30 Mart akşamı itibarıyla postal giymiş haber ajanslarıyla sonuçları çarpıtmaya, insanları sokaklara dökmeye çalıştılar" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset tarihi, demokrasi tarihi bu ihaneti, alçaklığı, insanlık dışı saldırıları asla unutmayacak. O atılan manşetleri unutmadık, unutmayacağız. Basın ahlak ilkelerinin ayaklar altına alınarak manşetlerin, satırların, sütünların, köşelerin, vahşilerin elindeki mızrak gibi nasıl kullanıldığını asla unutmayacağız. Bu ülkeninin inançlarına, değerlerine, huzuruna, kardeşliğine yapılan haince saldırıları asla unutmayacağız. Muhalefet partilerinin hainlerle yaptığı işbirliğini, hainlere nasıl taşeronluk yaptıklarını asla unutmayacağız."

"Silahların gölgesindeki siyaset sona erdi"

Yerel seçimlerin gerçekleştiği 30 tarinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"30 Mart çok ama çok önemlidir. 30 Mart, 27 Mayıs`ta başlayan silahların gölgesinde siyasetin artık son bulduğu tarihtir. 30 Mart, vesayet defterinin dürüldüğü tarihtir. 30 Mart, kibir abidelerinin yıkıldığı tarihtir. 30 Mart bir mürebbiye edasıyla, kibirle, kendini beğenmişlikle parlamaklarını millete karşı sallayan, milleti temsil etme küstahlığına girişen imtiyazlı çevrelerin ebediyyen kaybettiği bir tarihtir."

Türk halkını kucaklamayı sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, "77 milyonu kucaklamaya, bir ve beraber görmeye devam edeceğiz. Sandıktan başarıyla çıkmış olmamıza rağmen, yüzde 45.5 oy olmamıza rağmen biz sandıkta verilen mesajı iyi okumanın, iyi analiz etmenin gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

"Mesajı çok iyi aldık"

Erdoğan, "Biz aziz milletimizin sandık yoluyla verdiği mesajı çok iyi aldık. Ama bu mesajı, CHP, MHP, BDP alamadı. Millet bize bir kez daha güvenoyu verdi. En önemlisi halkımız bize, paralel yapıyla mücadele talimatını verdi" dedi.

Vatandaşların, paralel yapının çalışmalarına karşı dikkatli olması gerektiğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Buradan halkımıza bir kez daha çağrı yapıyorum; parelel yapının kayıtsız para toplamasına ve insanların samimi duygularını istismar etmesine artık müsemaha göstermeyelim. Elinizdeki bilgileri de lütfen bizlerle paylaşın. Unutmayan namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz. Paralel yapı içindeki kardeşlerimin ciddi bir aldatılmışlık duygusu içinde olduklarını biliyorum. Onlara şunu da tekrar hatırlatmak istiyorum: Bu yapı çok ciddi itikadi sorunları ihtiva eden bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim değil, bir gönül insanı, bir hoca değil; bir holding patronu, bir örgüt yöneticisi olduğu açıkça görülmüştür."

Hükümet olarak yolsuzlukların üzerine gitmeyi sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan, "Yola çıkarken ne dedik? `Üç Y ile mücadele` dedik. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk. Biz bu mücadeleyi bugüne kadar başarıyla verdik. Süreç içerisinde varsa, onların da üzerine gideriz. AK Parti yolsuzluklarla mücadele etme kararlığıyla işbaşına gelmiş, 12 yıl boyunca da bunu başarıyla sürdürmüştür" diye konuştu.

"Yenilgiyi hazmetmek gerekir"

Ankara`da seçim sonuçlarına ilişkin yaşanan tartışmalara değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"10 gündür CHP`nin MHP`li Ankara adayı tahrik edici açıklamalar yaparak, insanları sokağa dökerek hezimeti gölgelemeye çalışıyor. Eski alışkanlıklar var ya onlar devam ediyor. Yenilgiyi hazmetmek gerekir. Başarısızlığı kabullenmek gerekir. Çok bağırmakla, `hile var` diye iftira atmakla, yalan söylemekle seçim kazanılmaz. Hele hele Pensilvanya`nın medyasına, ajanslarına sırtını dayayıp, insanları sokağa dökmekle seçim hiç kazanılmaz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir