• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
TOKİ evlerinin yapımı emeklileri heyecanlandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, kendilerine üye olan bin 472 üye için Kuyubaşı Batman Sosyal Rehabilitasyon Merkezi arkasında yapılan konutların çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. 

Bin 472 emekl için yapılan konutlar hakkında bilgi veren Ekmen, “TOKİ ile ilgili yaptığımız çalışma sonucu şuanda temeller bir buçuk aydır atılmış durumdadır. Evlerle ilgili son hızla çalışmalar yapılıyor ve üyelerimiz rahat olsunlar herhangi bir sıkıntı yoktur. Bu evlerimiz verilen tarihten öncede bitebilir. 22 ay gibi bir süre verildi. Bir buçuk aydır yapımına başlandı. Müteahhitlerle görüştük ve müteahhitler bize TOKİ’yi verilen süreden öncede bitirebileceklerini söylediler. Kaba inşaatı olarak bazı binalarımızın 6-7 katı atılmış. Diğerlerinde hepsinin temelleri atılmış durumdadır.” dedi. 

Emeklilerin bazı konutlarının kaba inşaatının neredeyse bitme aşamasına gelindiğini dile getiren Ekmen, “Toplam TOKİ’miz 40 bloktan oluşuyor. 6 tane blokumuz 2+1’dir. 34 blokta 3+1’dir. Toplam olarak bin 472 konut olacak. Tabiki bu emeklilerimiz için büyük bir yatırımdır. Türkiye’de ilk defa Batman’da emekliler için böylesi bir TOKİ yapılıyor. Bu da Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi sayesinde oldu.” ifadelerini kullandı. 

Yıllarca ev hayali kuran emekliler, yapımı devam eden konutların en kısa sürede kendilerine teslim edileceği günü şimdiden dört gözle bekler durumda. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir