• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Batman`da tüm evlere Kur`an hediye ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Peygamber Sevdalıları Platformu,  “Her Eve Bir Kur’an” kampanyası çerçevesinde  halka Kur’an-ı Kerim hediye ediyor.  Platform 13 Nisan Pazar günü düzenleyeceği mevlit etkinliği öncesinde  50 bin Kur’an-ı Kerim’i  evlere hediye etmeye başladı. 

Kur’an-ı Kerimleri halka hediye eden gönüllüler bir yandan da vatandaşları  Pazar günü saat 13.30’da Yeni Otogar yanı Mevlit alanında yapılacak etkinliğe davet ettiler. 

Kur’an-ı okuyalım, yaşayalım
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü olarak bu sene Batman halkının tamamına, bütün evlere Peygamber efendimiz (s.a.s)’in kutlu doğumu münasebetiyle birer Kur’an hediye etmek istediklerini belirten Peygamber Sevdalıları Dönem Sözcüsü Molla Beşir Şimşek,  “Arkadaşlarımız bu Kur’an-ı kerimlerin dağıtımına başlamışlardır. Bunu yapmamızın en büyük gayesi şudur: Biz inanıyoruz ki Kur’an bizim için, toplumumuz için, dünya ve ahiretimiz için hayat boyunca birbirimize verebileceğimiz en değerli hediyedir. Biz bunu bir mesaj olarak vermek istedik toplumumuza, yani Kur’an-ı okuyalım, yaşayalım, öğrenelim birbirimize Kur’an-ı tavsiye edelim ki birini hayra davet edelim. Bu münasebetle Peygamber (s.a.s)’in kutlu doğumunu toplumumuza birer Kur’an-Kerim hediye ederek Peygamber efendimizin sahip olduğu o Kur’an ahlakına sahip olmak istedik.” dedi. 

Peygamber Sevdalılarının Kutlu Doğum Ayı münasebetiyle  evlere Kur’anı Kerim hediye etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Sabiha  Güneş, “Biz istiyoruz ki İslamiyet çoğalsın. Allah ve resulü için hepimiz bugün dünyadayız. Dünya boştur, biz çocuklarımız, insanlarımız, komşularımız hepimiz birbirimize anlatalım. Pis olan şeyler şehrimizin içinde kalksın. Etrafımızdakiler, komşularımız biz istiyoruz ki  ne kadar iyi bir insan olsa Allah’ın dinini Allah ve Resulü için bize söylerse, bize gösterirse biz buna razıyız. Biz istiyoruz ki herkes herkese örnek olsun. Biz istiyoruz ki hepimiz kardeş olalım.” dedi. 

Peygamber Sevdalılarına teşekkür eden Selime Rüzgar, “Peygamber (s.a.s)’mizin kutlu doğumudur. İstiyoruz hepimiz gidelim. Hepimiz Allah’ın yolundayız. Allah içindir, Muhammed içindir sevinçliyiz.” şeklinde konuştu.

Ayşe Üzümcü ise “Bu güzel şeyleri Allah bize nimet etmiş. Rabbim bu hayırdan bizi mahrum etmesin. Rabbim bizi affetsin. Rabbim İslam’ı büyütsün!” ifadelerini kullandı. 

Aziz Rüzgar ise  “Bu Pazar günü Hz. Muhammed (s.a.s) kutlu doğumu var ve gideceğiz. Çok hayırlı olsun. Biz istiyoruz ki güzel geçsin. İstiyoruz ki herkes kutlu doğuma gelsin! Dünya İslam’la müşerref olsun. İslamiyet sayesinde çocuklarımız bu içinde bulundukları kötü yollardan kurtulsunlar. Peygamberlerini tanıyıp, Kuran-ı okusunlar!” dedi.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir