• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
Sudüğünü köyünde  `Kutlu Doğum` coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Sudüğünü köyünde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği köylülerin katılımla gerçekleşti. Köy meydanında düzenlenen etkinlik saat 13.30`da Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Etkinlik, Mevlidi Şerif`in okunmasıyla devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirildi. 

Kutlu doğum etkinliğinde bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata ile Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu Koordinatörü Ahmed Serhat Bayram birer konuşma yaptı. 

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Bingöl’de Mevlit programları düzenliklerini ifade eden Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu Koordinatörü Ahmed Serhat Bayram, “Bugün sizin gibi değerli konuklara hitap etmeden önce Rabbime şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ey yerleri ve gökleri yoktan yaratan Allah. Ey Hz. Muhammed (as’ ı kendisine Habib kılan Hz. Allah. Sen şahit ol ki bugünde dünya ülkeleri içerisinden Türkiye’de Türkiye şehirleri içinde de Bingöl’de Bingöl köyleri içerisinde Sudüğünü köyünde senin rızan için toplandık sen buna şahit ol Ya Rab. Buraya gelen tüm kardeş anne ve bacılarımızı mahşer günü Arafat’ta bizleri toplayıp da tek tek her bir nefesimizden hesap sorduğu günde bu günümüzü mübarek kıl ve bu günümüzü sevap defterimize yaz. Hz. Muhammed (as) Efendimizden Sudüğünü köyünden selat ve selamlarımızı meleklerinle Hz. Peygambere götüren meleklerinle sen ilet Ya Rab.” dedi. 

“Bingöl ve köylerinde 25 yerde etkinlik yapacağız”

Bingöl ve köylerinde 25 yerde etkinlik yapacaklarını belirten Bayram, “2014 yılı mevlit etkinlikleri çerçevesine bu yıl Bingöl ve köylerinde 25 yerde etkinlik yapacağız. Şu anda yapacağımız etkinlik 6 etkinliktir. Gittiğimiz yerlerde doğal olarak sizin gibi meydanlara gelenler merak ediyorlar Kimdir Bunlar. Bunların ne derdi var. Kim onlara ne verdi de evlerini barklarını bırakmışlar ve köyümüze gelip bizlere bir şeyler anlatıyorlar. Bizde diyoruz ki bizler Peygamber Sevdalıları Platformuyuz. İşimiz gücümüz Hz. Peygamber (as) ı anlatmaktır. Buna şahidimiz Allah’tır.”ifadelerini kullandı. 

“Allah ve Resulünden başka hiçbir gayemiz de yoktur”

 Niyetlerinin Allah rızasından başka bir şey olmadığını ifade eden Bayram , “Çok değil her birimiz en fazla 50-60 yıl daha yaşayacağız. Kabirlerde fışkırdığımız günde var ya niyetimizi Allah size gösterecek. Allah’tan ve Resulünden başka hiçbir gayemiz olmadığını o günde herkes görecek. Biz kimiz 2-3 tane kolon ve hoparlörümüz 2 tane mikrofonumuz ve 5-6 tane arkadaşımız var. Bizim işimiz Allah Resulünü anlatmaktır. Seydalarımıza diyoruz gelin falan köye gidip Efendimizi anlatalım başım gözüm üstüne diyor. Şu genç kardeşlerimiz sizin sesiniz güzel gelip falan köyde Efendimizi anlatan ilahi söyleyin diyoruz. Başım gözüm üstüne diyorlar. Bizim şu gördüğünüz cihazlardan başka hiçbir şeyimiz yok. Peki, biz hangi güne kadar Allah’ı ve Resulünü anlatacağız. Gönüllü olan kardeşlerimiz bize icabet etmeyinceye kadar. Varsın bu canlar bu tenden çıkıncaya kadar Vallahi biz Allah’ı ve Resulünü anlatacağız.”dedi. 

“Sudüğün’ü köyü bize Medine gibi kucağını açtı diyeceğiz”

‘’Bu dünya 3 gündür dünü geçtik bugünü yaşıyoruz’’ diyen Bayram şunları söyledi: ‘’ Yarına kim garanti vermiş. Allah u teala Bakara süresinde Ey insanlar Allaha ibadet edin O Allah ki sizi ve sizden öncekileri yarattı. Umulur ki kurtuluşa eresiniz. Ayetin tefsirinde deniliyor ki “umulur ki “ sözleri ihtimal değildir. Allah söylemişse kesindir. Yani sizi ve sizden öncekileri yaratan Allaha kulluk edin ve Arasat’a gelin bakayım belki siz af edeyim belki af etmem. Hâşâ böyle değil Allaha kulluk edin ki kurtuluşa erin. Allah tan ve Resulünden başka kurtuluş yoktur. Biz tıpkı burada ki gibi köy köy gezip Allah’ı ve Resulünü anlatmaya gidiyoruz. Allah biliyor ya Allahın ve Resulünün rızası dışında başka amaçlar olsaydı buraya baldırı çıplak 3 tane sanatçı koyardık ve size Avrupa ve Amerika’nın en isyankâr şarkılarını çalardık. Bizim Allah’tan başka bir amacımız yok. Bizim ecrimiz sadece Allaha aittir. Biz en fazla 30-40 sene daha yaşayacağız. Allahın izniyle Arafat meydanında Hz Resulullah’ın sancağının altında buluştuğumuzda bugünde birbirimize şefaat ve şahitlik edeceğiz. Allah Resulü diyor ki bir Müslüman’a 3 Müslüman şahitlik ederse inşallah cennete gidecektir. Biz size şahitlik edip diyeceğiz ki Ya Resullulah biz Sudüğünü köyüne gidip Muhammed Mustafa dedik bizi taif gibi taşlamadılar. Su düğünü köyü bize Medine gibi kucağını açtı diyeceğiz. Allahın izniyle size bu şekilde şahitlik edeceğiz.’’ 

 “Peygamber sevdalıları olarak hayırlı işler için her zaman hazırız”

Peygamber sevdalıları olarak hayırlı işler için her zaman hazır olduklarını belirten Bayram,  sözlerini şöyle tamamladı: “İşte bu gibi etkinliklerle mevlit programlarıyla hatta bize bağrınızı açarsanız senede bir gün azdır. Daha fazla gelin derseniz biz ona da hazırız. Annelerim Ablalarım dikkat ederseniz bunlar yaratılışı değiştiriyorlar. Erkek çocuklarımızı kızlara, Kız çocuklarımızı da erkeklere benzettiler. Erkek çocuklarımızın kulaklarına küpeler takıldı. İblisler ve canavarlar evlerimize, ocaklarımıza dadandı. Çocuklarımızı evlerimizden alıp cehenneme yakıt yapmak istiyorlar. İşte bizde diyoruz ki biz buna müsaade etmeyeceğiz.  Sevgili kardeşlerimiz yılı itibariyle biz Kuran ve Sünneti anlama yaşatma yılı ilan ettik.  Her kavim kendi liderleriyle dünyada takip ettiği ve Rehberi olarak kabul ettiği insan ile Arafat meydanında haşir edilecek. Herkes kendisine sorsun kıyamet gününde dirildik. Üstünde hiçbir elbise ve bez parçası olarak dirildi Acaba kiminle haşir olmak isteriz. Kimin sancağı altına girmek isteriz. Cevabımız tabi ki de Hz. Resullulah’tır. Biz Hz. Resullulah’tan asırlar geçtiği halde onu görmeden ona iman edenlerdeniz.  Ya Rabbim sen bizleri Kevser de Resullulah’ın sancağı altında toplananlardan eyle.”dedi. 

Programda Zazaca bir konuşma yapan Molla Sahap Korkutata de Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sundu. Program yapılan duayla son buldu. (Nihat Kanat, Ahmet Becerikli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir