• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Hasankeyf`e turizm artması için projeler hayata geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf’in cazibe merkezi olması için kolları sıvadı. Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, medeniyet beşiği Hasankeyf’te bu yıl turizmin artması için yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında İLKHA’ya bilgi verdi. 

Yaklaşan Turizm sezonu ile birlikte Hasankeyf`in yeniden ziyaretçi akınına uğraması için çalışma başlatan Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf’e yerli ve yabancı turistleri çekmek için birbirinden güzel projeler hayata geçiriyor. 

“Hasankeyf’e resmi turist bürosu”
Nisan ayı ile birlikte Hasankeyf’te turizmin canlanmaya başladığını belirten Ayca, “Havaların da güzelleşmesiyle her geçen gün Hasankeyf’e gelen turist sayısında artış oluyor. Bizde Hasankeyf Kaymakamlığı olarak bu yaz gelen turistlerimize daha profesyonel bir turizm hedefliyoruz. Bu kapsamda en çok yapmak istediğimiz projelerden bir tanesi de, Hasankeyf’e turist bürosu açmak. Hasankeyf girişindeki boş olan alanımız seyir alan olarak bilinen bir alandır. Burada resmi turist bürosu açmayı hedefliyoruz. Bir aksilik olmazsa 15-20 gün içerisinde binamızın inşaatı bitip hizmete açmış olacağız. Bu büromuzda üç tane görevli olacak. Resmi görevli ve üniversite mezunu arkadaşlar olacaklar. Gelen insanlara Hasankeyf’in tarihini daha profesyonel anlatacaklar.” dedi.

“Hasankeyf girişi turizm amaçlı kullanılacak”
Hasankeyf girişindeki boş olan alanda 4-5 tane hediyelik eşya yeri düşündüklerini söyleyen Ayca, “Hasankeyf’te üretilecek olan turistlik eşyaların burada satılması hedefleniyor. Bu boş alan Hasankeyf’in görsel alanda en güzel alanı diyebiliriz buraya. Buraya oturma bankları düşünüyoruz. İnsanlar akşam saatlerinde oturup Hasankeyf’in manzarasını buradan seyredebilecekler. Aynı zamanda buraya küçük bir kafeterya düşünüyoruz. Özellikle gelen turistler sıcaktan çok bunalıyorlar. Oturup gölgelik bir alanda daha rahat bir şekilde manzarayı seyredebilecekler. Bu alana araçlar şuanda park ediyor. Bizde bunun için girişteki alt tarafta bundan sonra park olarak orayı kullanacağız. Burası sadece insanların oturacağı bir alan haline gelecek. Bu alanı yazın turizm amaçlı kullanmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Hediyelik eşya atölyesi açılacak”
Hasankeyf’e gelen turistlerin tam anlamıyla profesyonel bir turizm yapamadığını ifade eden Ayca, “Profesyonel bir turizm yapıldığını söyleyemeyiz, çok eksiğimiz var. Bu açılacak olan turizm bürosuyla da bu eksiklerimizi gidermeyi planlıyoruz. Onun dışında başka projemizde Hasankeyf’te üretilecek olan hediyelik eşyalar. Şuan da bir kurs açtık ve bu kursun neticesinde bir ay içerisinde hediyelik eşya atölyesi açmayı planlıyoruz. Bu atölyede Hasankeyf’e özgü hediyelik eşyalar üretilecek ve ürettiğimiz bu eşyaları Hasankeyf’e gelen turistlerimize satmayı planlıyoruz. Bu da Hasankeyf’in turizmine bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir