• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Leipzig`teki Kutlu Doğum  etkinliğine rahipler de katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA- Her yıl olduğu gibi, bu yıl da alemlere rahmet Hz. Muhammed’in (s.a.v) kutlu doğumu, Almanya’nın Leipzig şehrinde , organize edilen bir program ile kutlandı. 

Özel davetli olarak programa katılanlar arasında, Leipzig Belediye temsilcisi bayan Maruschke, Diyanet Camii  Hocası Yücel Hoca, Sancaklı Camii Hocası Cevat Hoca, Thomas kilisesi Rahibi Christian Wolf ve  Rahibesi Britta Taddiken vardı. 

Almanca ve Türkçe olarak sunulan Kutlu Doğum programı, 6 Nisan Pazar günü , saat 15.00’ te , Kuran-i Kerim tilaveti ile  başladı.  

Takva Camii Kız İlahi Grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerin ardından,  Takva Camii yönetim kurulu başkanı İsmail Kahraman selamlama konuşması yaptı.

Konuşmasında uzaktan, yakından gelen misafirleri selamladı.

Selamla Konuşmasının ardından Umut İlahi Grubu Mikrofona geçip farklı dillerde ilahiler seslendir diler.

Programda ilk müslümanları konu alan tiyatro da sergilendi. Üc farklı sahneden oluşan tiyatro, Darul Erkam’da müslümanların gizlice buluşması, Ammar Bin Yasir’in ailesine İslam’ı anlatması konu alındı.

 Tiyatronun akabinde,  sahneye  Thomas Kilisesi Rahibesi bayan Taddiken söz alarak, programa davetinden dolayı  duyduğu memnuniyetini dile getirdikten sonra, “Burada olabilmek gerçekten çok güzel bu duygu. Bizi davet ettiğiniz için size çok teşekkür ediyorum. Tüylerim diken diken oldu sahnede sergilenenleri görünce. Bunun sayesinde Peygamberin hayatından çok şey öğrendik. Tiyatro da gördüğümüz gibi, Peygamberler Allah’ın söylediklerini söylüyor. Hem İsa, hem de Muhammed,  Allah’ın bizden ne istediklerini söylemişlerdiler.” şeklinde duygularını dile getirdi. 

Bayan Taddiken, konuşmasına kendi cemaatlerinin selamlarını  ileterek son verdi. 

Hemen ardından, Rahib Christian Wolf  da söz aldı ve “Sayın Misafirler, hepiniz hoş geldiniz. Sayın Kahraman , size de davetinizden dolayı cok teşekkür ediyorum. Bu etkinlikleri , iyi bir vesile olarak görüyorum. Leipzig şehrinde Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında  iyi bir komşuluk ve bir birlikteliğin vesilesi. Bizim için çok önemli olan, aramızda farklar olsa bile, birimizi daha iyi tanıyabilmemizdir. Ve bu davetler umarım karşılıklı olarak devam edecektir. Bu sayede birbirimizi daha iyi anlar ve tanışırız. Gelecekte ne olacağını sadece Allah bilir. Ama biz insanlar bunu bilmeliyiz ki, Allah insanların arasında barış olmasını istiyor ve bunu da biz Leipzig’de başlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Programa katılan Diyanet Camii  Hocası Yücel Hoca yaptığı konuşmada, programa davet edildiği için teşekkürlerini ilettikten sonra, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) hayatından kesitler sundu.

Programla ilgili duygularını dile getiren Leipzig Belediyesi temsilcisi Bayan Maruschke,  “Benden öncekiler gibi , bende davetinizden dolayı çok müteşekkirim,  Takva Camii ile uzun yillardır bir birlikteliğimiz var  ve  bu beraberliğin devamını diliyorum.  Kutlu Doğum programı sayesinde sizleri daha tanıma şansı buluyoruz. Kız ilahi grubundan, okunan ayet ve hadislerden ve tiyatrodan çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Takva Camii’nin faaliyetlerinden belediye olarak memnunuz. Herhangi bir  problemleri olduğu vakit, belediyemizin her zaman yardım için hazır olduğunu da belirtmek isterim.” dedi.

Daha sonra günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını yapmak üzere mikrofonu alan Seyda Molla Ali, Hz. Muhammed’in (sav) tüm insanlığa gönderildiğini belirterek, Peygamber efendimizim her zaman barıştan yana olduğunu söyledi. 

Organizasyonda emeği geçenlere şükranlarını dile getiren   Molla Ali ,  Peygamber Efendimiz’in hadislerinden birkaçını  izleyicilerle paylaşarak, “Kişi sevdiği ile haşr olacaktır. Merak etmeyin, üzülmeyin, eğer siz Muhammedi seviyorsanız , onunla haşr olacaksınız.” ifadelerini kullandı. 

Molla Ali konuşmasında, programa aynı dinden olmayan insanların davet edilmesinden dolayı duyduğu  memnuniyeti dile getirerek,  bu sayede onlara da Peygamberimizi tanıtıp sevdirebileceğimizi  sözlerine ekledi. 

Program okunan şiir ve ilahiler ile devam etti. 

Programın sonlarına doğru yine sahneye tiyatro ekibi çıktı, Hz. Hubeyb’in şehadetini konu alan bir skeç sahnelendi. 

Daha sonra Molla hayrettin Mewlid okudu. 

Program, Muhammed Seçkin Hoca’nın yaptığı teşekkür konuşması ve kapanış duası ile sona erdi. 

Programın sonunda yemek ikramında bulunuldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir