• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Kur`an-ı Kerim meal bilgi yarışmasında ödül heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Selçuklu Belediyesi, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu’nun birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk 2 Kur’an-ı Kerim Meal Yarışması’nda ödül töreni heyecanı yaşanıyor.

Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda 11 Nisan 2014 Cuma günü saat 20.30’da gerçekleşecek ödül töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tasavvuf musikisi konseri ile başlayacak. Yarışmacılar Konya il sıralamalarını da sahnede öğrenecekler ve ödüllerini alacaklar. Üç farklı kategoride ve her kategorinin ilk 10 sıralaması olmak üzere toplam 30 yarışmacı para ve altın ile ödüllendirilecek. Törende sıralamaya giremeyenlere de çekiliş ile sürpriz hediyeler verilecek. 

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kıraat İlmi Hocası Yrd. Doç. Dr. Ali Çiftçi ve Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincileri, İshak Danış ve Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim okuyacağı ödül gecesinde Mustafa Demirci ise ilahileri ile Konyalılar ile buluşacak. 

Türkiye genelinde 9 Mart 2014 Pazar günü tek oturumlu, merkezi sınav sistemi ile gerçekleştirilen kaybedeni olmayan yarışma için Türkiye genelinde başvuruların sayısı 173 bini bulurken, Konya’dan başvuruların sayısı da 11 bin 200 oldu.

Konya ili çalışmaları Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından yürütülen yarışmada amacın; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesi ve başta genç nesiller olmak üzere geniş toplumun her kesiminin Kuran’ın anlamıyla buluşmasına katkı sağlamak olduğu açıklandı.  (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir