• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Mısır`da Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da 2011`deki devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi`nin kurucuları Ahmed Duma, Ahmed Mahir ve Muhammed Adil hakkında verilen 3 yıl hapis cezasının onanması Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protesto edildi.

Duma`nın eşi Nurhan Hafzi ve destekçileri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nın önünde bir araya gelerek kararı protesto etti. "Ahmed Duma, Ahmed Mahir ve Muhammed Adil`e özgürlük" ve "Gösteri yasasına hayır" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, 3 aktivistin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Adli Mansur`a çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin 3 Temmuz 2013`te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasından bu yana Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde gösteriler yasaklanmıştı. Bu gösteriyle yasak ilk defa delinmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek`in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi`nin kurucularından Mahir, Duma ve Adil hakkında, 30 Kasım`da başkent Kahire`de bir mahkeme önünde düzenlenen gösterilerin ardından, güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanununu ihlal suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kahire`deki Polis Enstitüsü`nde bugün görülen hapis kararına yönelik itiraz davası istinaf mahkemesi tarafından reddedilmiş, 3 aktivist hakkındaki karar onanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir