• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...

ŞANLIURFA - Hazırlık çalışmalarında gençlik ve kadın STK’larının ve çeşitli kanaat önderlerinin görüş ve önerileri alındı, çeşitli toplantılar, İstişareler yapıldı. Geçen Ramazan ayı içerisinde Şanlıurfa Milletvekili M.Kasım Gülpınar’ın fikir ve önerilerinin alındığı istişare toplantısı gerçekleştirilmişti. Yapılan bu çalışmaların ardından Genç Girişimciler Kurulu öncülüğünde“ Kalkınma Akademisi Platformu” kuruldu.

 

Programda açılış konuşması yapan il GGK Başkanı Mahmut Barut “Kalkınmanın baş aktörü girişimcilerdir, bu sebeple bölgemizi kalkındırma adına var gücümüz ile gayret göstermeli, yenilikçi projeler üretmeliyiz. Kalkınma Akademisi bölgenin genç nüfusunu girişimci üretken bir yapıya dönüştürme adına kurulmuş önemli bir yapılanma. Gönüllü olan tüm kardeşlerimi, büyüklerimi bu yapıya destek vermeye davet ediyorum.” dedi.

 

GAP idaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise yaptığı konuşmada GAP idaresinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ardından toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.  (Mehmet Demir-İLKHA)