• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Yunan gardiyanlar Arnavut mahkumu öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yunanistan`ın Serez bölgesindeki Nigrita cezaevinde bir gardiyanı öldürdükten sonra kapatıldığı hücrede ölü bulunan 42 yaşındaki Arnavut mahkum Ylli Kareli`nin gardiyanlar tarafından yapılan işkence sonucunda hayatını kaybettiği bildirildi.

Kareli`nin şüpheli ölümü üzerine Serez Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Serez Sorgu Hakimi Georgia Tutunci’nin hazırladığı dava dosyasında, Malandrinu cezaevinde gardiyan Çironis’i öldürmesinin ardından Nigrita cezaevine getirilen Arnavut mahkumun burada maruz kaldığı işkence sonucunda vücudunda oluşan hasar nedeniyle hayatını kaybettiğinin belirlendiği ifade edildi.

Aralarında bir güvenlik görevlisinin bulunduğu 15 gardiyanın, meslektaşları Yorgos Çironis’i öldüren Arnavut göçmene "2 saatten fazla süre kesintisiz ve sistemli olarak işkence yaptığı” belirtilen dava dosyasında, “Birlikte hareket eden gardiyanlar Kareli’yi yumruklayarak tekmeledi. Darbelerin daha acılı olması için, falakaya yatırdıkları mahkumun üzerine su atarak, 50 santimlik kırbaç haline getirdikleri bir çarşaf ile kafasını ve vücudunun çeşitli yerlerini kırbaçladı” ifadeleri yer aldı.

Savcılık iddianamesinde, "işkence olayının, Nigrita cezaevinde “buzdolabı” olarak adlandırılan bekleme salonunda meydana geldiği belirtilirken, bunun sonucunda, mahkumun vücudunda iç kanamaya neden olan çok sayıda morluklar, çatlamalar ve yaralanmalar meydana geldiği, bunun da kalp ve solunum organlarına baskı oluşturarak Arnavut mahkumun ölümüne neden olduğu" kaydedildi.

İddianamede, işkence sonucunda bitkin halde bulunan Kareli’nin doktora gösterilmeden hücresine götürüldüğü belirlendiği ifade edildi.

Davayla ilgili ifadeye çağrılan 8 gardiyana ifadelerini hazırlamak üzere salıya kadar süre verildiği belirtilirken, diğer 7 gardiyanın da 24 saat içerisinde savcılığa çağrılmalarının beklendiği bildirildi.

Yunanistan`da, hırsızlık, uyuşturucu ve cinayet suçlarından 20 yıla mahkum olan Kareli, tutuklu bulunduğu Nigrita Cezaevinde 25 Mart`ta, 46 yaşındaki bir gardiyanı bıçaklayarak öldürmüştü. Kareli, daha sonra getirildiği Nigrita cezaevindeki hücresinde ölü bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir