• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Kutlu Doğum Sınavı`na 15 bin kişi katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında Kutlu Doğum Sınavlarının bu yılki ismini "Peygamberimiz Çocuklarla" olarak belirledi.

Bu kapsamda ücretsiz olarak dağıtılan, Peygamberimiz Hz. Muhammed`in hayatının anlatıldığı ‘Peygamberimiz Çocuklarla’ kitabından oluşan sorulardan hazırlanan sınav gerçekleşti.

Sınav hakkında yapılan basın açıklamasında RİDA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin,  5.sini düzenlemekte oldukları Kutlu Doğum sınavında, RİDA Kültür Yayınlarından çıkan ‘Peygamberlerimiz çocuklarla’ isimli kitabından yapıldığını belirtirken, 30 Bin adet bastırılan kitaptan Konya`da okuyan 5.6.7 ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtıldığını kaydetti.

Yüreklerinde peygamber sevgisi olan çocukların, geleceğin teminatı olduğunu ve bu çocukları bu hedefte yetiştirmenin en büyük hedefleri olduğunu söyleyen Şahin, "RİDA Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl Peygamberimiz Çocuklarla kitabının Konya merkez ilçeler ile Mersinin Mut ilçesi ve Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi dahil Akşehir, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Cihanbeyli, Çumra, Sağlık, ve Kızılören de dağıttık.  Umre ödüllü bir sınav hazırladık. Bütün çocuklarımız ve aileleri bu sınava koşarak geliyorlar. Bu bizim için çok büyük gurur kaynağı. Çocuklarımıza sahip çıkmak sadece bizlerin değil, toplum içindeki tüm fertlerin görevidir.” İfadelerini kullanırken Katkı sağlayan Selçuklu belediyesi, velilere, öğretmenlere ve tüm gönüllülere teşekkür etti.

Gerçekleşen sınav hakkında bilgi veren RİDA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Zafer Karakuş ise, Sınavın Konya merkezde 20 okulda ve 6 ilçede okullarda gerçekleştirildiğini söyledi.

Karakuş ,”Sınavda 60 soru sorulacak ve 75 dakikadan oluşacaktır. Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürecektir. Şu anda sınav için bize başvuru sayısı 15 bin 286 ya ulaşmıştır. Bu katılım bizi çok mutlu etmiştir. Sınavın sonucunu da 27 Nisan 2014 tarihinde Saat 14.00`de Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonunda yapılacak olan ödül töreni ile duyuracağız.” şeklinde konuştu.

Ödüller hakkında da bilgi veren Karakuş  " Yapacağımız sınavda başarılı olan öğrencilerimizden 1.ye Umre Ziyareti, 2.ye tam altın, 3.ye yarım altın, 4-10 arası öğrencilere tablet PC, 11-30 arası öğrencilere bisiklet ve 31-300 arası kazanan öğrencilere de kol saati, 301-450 aralığında ki öğrenciler de çeşitli kitaplar hediye edeceğiz" dedi.

(İlyas Yavuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir