• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
`Van`da sandıklara sahip çıkamadık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yerel seçimlerle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti teşkilatı seçim sürecinde yaşananlar ve alınan sonuçla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Burada konuşan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, halka olan saldırıların had safhaya ulaşmasına rağmen halkın sandığa gittiğini belirterek, “Halkımız kampanya süreci boyunca birçok tehdide, baskıya ve şiddete şahitlik etti. Kadınlarımıza saldırıldı, gençler darp edildi, büyüklerimizin kafası kırıldı, 60 yaşındaki elinde bayrak olan teyzemize saldırıldı.” dedi. 

Bu olayların kimliği belli, kişiliği oturmamış siyasi bir hareketin bilinçli tertip ettiği organize girişimleri olduğunu ifade eden Gülaçar, halkın yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sandığa gittiğini ve gereğini yaptığını söyledi.

“BDP Van’da seçimi hakkıyla kazanmadı ”

Gülaçar, birçok ilçeden açık oy kullandırıldığı ihbarı aldıklarını belirterek, “Sizler de en az bizim kadar biliyorsunuz ki bu seçimi hakkınızla almadınız. 30 Mart günü Saat 10.00’dan itibaren Başkale’den, Çaldıran’dan, Çatak’tan, Saray’dan ve diğer ilçelerimizin birçok köylerinden açık oy kullandırma ihbarları aldık. Merkezde ise 10-12 okuldan baskı ve tehdit ihbarları aldık. Müşahitlerimiz tehdit edildi, tutanaklar verilmedi. Aile fertleriyle tehdit edilenler, darp edilenler, her türlü sözlü ve fiziki saldırıya maruz kalanlar oldu. Adliye koridorlarında oynanan oyunlar ise ayrı bir mevzu. Sandık yönetim kurulu üyelerimizden sandık başkanlarına, savcılardan hakimlere kadar tehditler seçim kurullarında devam etti. Savcıya “AKP’liler torbaların mühürlerini kırdılar” beyanını verdikten sonra kendi adamlarınıza torba mühürlerini kırdırdığınızı, diğer parti görevlilerine “Çoluğunuz çocuğunuz yok mu” tehditlerini savurduğunuzu, sandık görevlilerinden bazı bayanları dahi darp ettiğinizi iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu. 

“Paralel yapı mensuplarının marifetiyle seçimi nasıl kazandığınızı iyi biliyoruz”

Seçim günü ve öncesinde devletin içine sızan paralel yapıların da BDP’lilere destek verdiğini öne süren Gülaçar, “Sandık başkanları listelerinin oluşturulmasında nasıl işbirliği içinde olduğunuzu iyi biliyoruz. Emniyete ve yargıya sızan paralel yapı mensuplarının marifetiyle hakkınız olmayan bir seçimi nasıl kazandığınızı iyi biliyoruz. Bu hal, acınacak bir haldir. Daha dün KCK operasyonları ile seçilmişlerin elleri kolları bağlanıyordu. Bu operasyonların mimarı batı destekli paralel yapıydı. 17 Aralık sonrası deşifre edilen bu yapı, partimize ve hükümetimize darbe teşebbüsünde bulunmuş, başarılı olamayınca seçimlere gölge düşürülmeye çalışılmıştır. Van’da da dün elleri ve kollarını bağladıklarına bugün akıl hocalığı yaparak partimize karşı seçimlerde ittifak edecek kadar alçalmışlardır” ifadelerini kullandı. 

“Halk gereğini yaptı ancak biz sandıklara sahip çıkamadık”

Kendi tabanına bile güvenmeyerek açık oy kullandıran bir partinin acınacak bir halde olduklarını aktaran Gülaçar, “Tüm bunların ötesinde, öz eleştiri yapacak olursak;  evet halkımız gereğini yaptı. Sandıklara gitti. Fakat bizler teşkilatlar olarak sandıklara sahip çıkamadık. Bizler görevimizi tam manasıyla yapabilseydik durum çok daha farklı olabilirdi. Başkale’nin Eşmepınar köyünde, Örenkale köyünde ve birçok köyde, Çaldıran’ın 22 köyünde, Gürpınar, Saray, Özalp, Çatak, Bahçesaray, Erciş ve Muradiye’nin birçok köyünde bize oy vermek isteyip de açık oy kullandırmaktan ötürü bizlere oy veremeyen vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Bizler tedbirlerimizi alamadık. Üzerimize düşen görevleri yapamadık. Bu yaşananları anlatarak bir mazeret bildirmiyoruz, aksine gerçekleri herkesin bilmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Tuşba İlçe Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’ın kısa konuşmasının ardından toplantı sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir