• DOLAR 32.476
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2478.596
  • ...
Nijerya`da Köy Baskını: 79 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LAGOS - Yar Galadima köyündeki tek sağlık merkezinde çalışan İsmail Yero, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fulani çobanları olduğu sanılan askeri üniformalı saldırganların, köydeki güvenlik toplantısına baskın düzenlediğini söyledi.

Emniyet yetkilisi Mamman Sule ise saldırıda 79 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Eyalet başkenti Gusau`da çalışan gazeteci Abdullah Sabo da köye motosikletlerle gelen saldırganların, Zamfara, Kaduna ve diğer kuzey eyaletlerinde olaylara karışan büyükbaş hayvan hırsızları olduğunu söyledi.

Zamfara Polis Sözcüsü Laval Abdullah ise "Saldırganlar, tam da köy sakinleri ile gönüllü korucuların güvenlik önlemlerini tartışmak için toplantı yaptığı sırada köye geldi. Olayın ardından bölgedeki devriye gezen polis sayısını artırdık" dedi.

Hayvancılıkla uğraşan Fulani çobanları, göçebe bir kabile olarak biliniyor. Fulaniler ile bölgedeki çiftçiler arasında toprakların tahrip edilmesi ve hayvanların kaçırılması gibi meseleler yüzünden sık sık gerginlik yaşanıyor. Geçen hafta Fulani çobanları ile yerel halk arasında çıkan catışmaların ardından ordu, ülkenin iç kesimleri ile kuzeyine takviye birlikleri göndermişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir