• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
İmamoğlu`nda `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğü tarafından İmamoğlu Kapalı Semt Pazarı alanında düzenlenen etkinlik, Fetullah Beyazçiçek Hocanın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Türkçe mevlidin okunduğu etkinlikte Grup Kervan, ilahi ve ezgiler seslendirdi. 

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Mehmet Emre Hoca, ashabın Resulullah ve Kur’an’a olan bağlılıklarından örnekler verdi.

“Kurtuluş reçetemiz 14 asır önce yazılmış”

Kur’an’ın hayatımızda görmesi gereken değeri anlatan Emre, “Bizim kurtuluş reçetemiz 14 asır evvel yazıldı. Kur’an, bizlerin her türlü hastalıklardan kurtuluş reçetesidir. Bizler hayatımızı O’na göre idame ettirirsek mahşer günü cehennem azabından kurtulanlardan oluruz.” şeklinde konuştu.

Günümüz Müslümanlarının özüne dönüşe ihtiyacının olduğunu kaydeden Emre,”Biz hayatımızı Rasulullah’ın sünneti ve Kur’an’ın ayetlerine uydurmalıyız. Bizler bunu yaptığımız zaman hayatımızda büyük değişiklikler olacaktır. Resule ittiba ettiğimiz zaman, göreceğiz ki evlerimiz değişecek, aile ilişkilerimiz değişecek, giyim kuşamımız değişecek, çarşımız pazarımız değişecek, düğünlerimiz değişecek. Kısacası tüm hayatımız olumlu yönde ve kesin kurtuluş rotasıyla değişecektir.” dedi.

İçki ve hicap ayetleri indiği zaman ashabın takındığı tavrı anlatan Emre, “Bu ayetler inince hiçbir sahabe tereddüt etmemiştir. Kadınlar evlerindeki perdeleri bile örtü olarak kullanıp Kur’an’ın isteği şekilde örtünmeye başlamışlardır. İçki ayeti nüzul olduğu zaman sokaklardan içkiler akmıştır. Çünkü herkes evlerindeki içki küplerini kırıp atmışlardı. İşte takındıkları bu tavırlardan dolayı onlar Allah ve Resulü’nün övgüsüne mazhar olmuşlardır.” İfadelerine yer verdi.

Sık sık getirilen tekbirler ve salavatların akabinde etkinlik, okunan dua ile son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir