• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Manavgat`ta kutlu doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANTALYA - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Umut-Der, Antalya’nın Manavgat ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Sunuculuğunu İbrahim Türk’ün yaptığı program Osman Küçükaydın Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Umut-Der Manavgat Şubesi Başkanı Hüseyin Kırat, bir selama konuşması yaparak etkinliğe iştirak eden Manavgat halkına teşekkürlerini iletti. 

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar M. Emin Özmen, Resulullah’ın yürüyen bir Kur’an olduğunu belirterek İslam davasının ta Hz Adem’e dayandığını kaydetti. Peygamberlerin davet ve tebliğ etmek üzere geldiğini ifade eden Özmen, peygamber efendimizin tüm insanlığa rahmet olarak gönderildiğini anlattı. Konuşmanın devamında Özmen, Hz. Muhammed (s.a.v) Safa tepesine çıkarak Mekkelilere yaptığı davet mesajının tüm insanlığa yapıldığını belirterek, “O mesaj, aslında tüm insanlığadır, yani bizleredir. Türklere, Kürtlere, Araplara, İranlılara ve tüm insanlaradır.”dedi. 

Diğer konuşmacı, Yusuf Tutak da Allah Resulü’nün hayatından kesitler sunan bir konuşma yaptı. Resulullah’ın ashabı ve müşriklerle olan diyaloglarını anlatan Tutak, Hz Muhammed’in ahlakının üstünlüğünden bahsetti.

Yapılan konuşmaların artından kutlu doğum etkinliği, Gurup Davet’in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Osman Küçükaydın Hocanın kapanış duası ile son buldu.  (Şahabettin Şimşek- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir