• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Fransa`daki Kantinde Domuz Eti SatışınaTepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARİS  - Fransa`da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi Lideri Marine Le Pen`in, yerel seçimi kazandıkları belediyelerdeki okul kantinlerinde Müslüman ve Musevi öğrenciler için domuz eti yerine alternatif mönü verilmesi uygulamasına son vereceklerini açıklamasına bir tepki de Fransa İslam Konseyi’nden geldi.

Fransa İslam Konseyi Başkanı Halil Ebubekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa’da Müslümanlar olarak ülkedeki okul yöneticilerinin bu konuda sağduyusunu inandıklarını söyledi. Ebubekir, "Marine Le Pen düşündüğünü söylemekten özgür ancak biz bu ülkede laiklik ilkesini benimsemiş okul yöneticilerinin farklı dini inanıştaki insanların hassasiyetine saygı duyacaklarını inanıyoruz ve bu konuda bir şüphemiz yok" ifadesini kullandı.

Fransız Komünist Partisi de yaptığı yazılı açıklamada, Le Pen’in önerisini "Müslüman karşıtı olarak ve laiklik ilkesinden geri adım olarak" değerlendirdi.

Irkçılıkla Mücadele Derneği de önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, Le Pen`i, ``laiklik ilkesini`` bahane etmekle suçlamış ve aşırı sağcı partinin hedefinin ülkedeki Müslümanlar ve Musevileri olduğunu bildirmişti.

``Le Pen kimseye laiklik dersi verme durumunda değil`` ifadesi kullanılan açıklamada, Le Pen’in laiklik ilkesi gibi gerçekte hassas ve karışık olan bir konuyu suistimal ederek Musevi ve Müslümanların hedef alındığı uyarısı yapılmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir