• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
HÜDA PAR il başkanlarıyla seçimi değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin sonuçlarını Bursa’da batı illerinin başkanlarıyla yaptığı bir toplantıyla değerlendirdi.

 30 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonrası değerlendirme toplantıları yapan HÜDA PAR’ın bu sefer ki adresi Bursa oldu. Toplantıya, İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Kütahya, Amasya Ankara, Aydın, Bolu ve Denizli gibi birçok ilin başkanları katıldı. HÜDA PAR’ın Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, il başkanlarıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 Yerel seçimleri değerlendiren Temel, seçimlerin adil yapılmadığına dikkat çekti. Bazı grupların halkı tehdit ve baskı kullanarak korkutup oylarını aldığını belirten Temel, “İftira ve kara propaganda ile HÜDA PAR’ı halkın gözünde karalamaya ve küçük düşürmeye çalıştılar.”dedi.

 Doğu bölgesinde ki birçok siyasi partinin farklı argümanlarla HÜDA PAR’ı karalayarak oy toplamaya çalıştığını ifade eden Temel, “Benim oy kullanmak için gittiğim okulda bile birçok hukuk dışı olay gerçekleşti. Bazı sandık başkanları oy kullanmak için perde arkasına giren vatandaşlarla içeri girdiğine şahit oldum. Buna itiraz edince ise  ‘Ben başkanım girebilirim’ cevabını aldım, sorunu okul sorumlusuna iletince ise yaşananların hukuk dışı olduğunu onlarda kabul ettiler. Ancak ortada olaya müdahale edecek polis bile yoktu. Yani inisiyatif tamamen diğer gruplara bırakılmıştı. Onlarda istedikleri gibi halkı baskı altında bırakarak oylarını aldılar.”ifadelerine yer verdi.

 Seçim çalışmalarıyla birlikte daha önce hiç gitmedikleri köylere dahi ulaşma imkanı bulduklarını kaydeden Temel, “Bu çalışmayı batı illerinde de gerçekleştireceğiz. Bu çalışma Amasya içinde geçerlidir, Bursa ve İzmir için de geçerlidir. Bütün kardeşlerimiz insanların imanlarını kurtarma peşine düşsün. Bizim başka çaremiz yok ve biz bu işle mükellefiz. Bakın ülke ve islam elden gidiyor. Var gücümüzle çalışmalıyız ki insanlar kurtarılsın.”diye konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir