• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Yaşlılıkta göz hastalıklarına yaklaşımlar tartışıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana’da göz doktoru  Dr. Zehra Sarıdoğan Uğurbekler anısına düzenlenen program kapsamında, geriatrik göz hastalıklarının tanı ve tedavisindeki önemli güncel gelişmelerin ele alındığı beş panel, beş yuvarlak masa toplantısı, bir konferans, bir etkileşimli konuşma gerçekleştirildi. 

Ayrıca, “Genç Oftalmologların Yaşlı Hastaya Bakışı”temalı, ödüllü bir olgu sunumu seansı ve TOD Temel Eğitim ve Mesleki Planlama Birimi tarafından düzenlenen “Yaşlılık Döneminde Oftalmoloji” konulu panel de, sempozyum programını zenginleştiren konular arasındaydı.

“Tıp Pratiğinde, meslek örgütlerinin katkısı çok büyük”
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, meslek örgütlerinin önemine değinerek, “Günümüzde tıp pratiğinde, meslek örgütlerinin katkısı tüm dünyada kabul gören bir gerçektir.” dedi.

Teknolojinin de yardımıyla tıp dünyasında baş döndürücü gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Kibar, “Hekimlik, elbette doğası gereği, icrası henüz eğitim sürecindeyken başlayan bir meslektir. Bu nedenle tıp fakültesinde atılmış olan sağlam temeller üzerine, sağlam bir bina inşa etmek gerekmektedir. İşte bu bina inşa edilirken dayanağımız, meslek örgütleridir, uzmanlık dernekleridir.” şeklinde konuştu. 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ise, sempozyuma katkı sağlayan meslektaşlarına hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. 

Daha sonra kürsüye gelen Türk Oftalmoloji Derneği Çukurova Şubesi Başkanı Dr. Gülhanım Hacıyakupoğlu, tıp teknolojisindeki gelişmelerin ve ortalama yaşam süresinin uzamasının, geriatrinin hem bir bilim dalı olarak önem kazanmasına, hem de anabilim dalları bünyesinde geriatrik alt disiplinlerin öne çıkmasının yolunu açtığını ifade etti. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir