• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
Peygamber Sevdalıları basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü, Pazar günü Batman'da yapılacak olan ‘Kutlu Doğum’ etkinliği öncesi basınla bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu.

 

Saat 10.00'da Van Kahvaltı salonunda yapılan kahvaltılı basın toplantısına Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü üyesi 25 STK'nın yöneticileri katıldı.

 

Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, açıklama yaptı.

 

Yerel seçimlere değinen Şimşek, seçimin halka, dünya ve ahiret hayatları için hayırlara vesile olmasını dileyerek en sevindikleri konunun seçimin selametle geçmesi olduğunu söyledi.

 

13 Nisan Pazar günü Yeni Otogar yanı Mevlüd ALANINDA saat 13.30’da büyük Kutlu Doğum etkinliği düzenleyeceklerini ifade eden Şimşek, etkinlik öncesi yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Peygamberimizi tanımadan Kur’an-ı, Kur’an-ı tanımadan Allah’ı tanıyamayız”

Şimşek, şehrin değişik noktalarına kutlu doğumu kutlayan ve davet eden branda ve afişler astıklarını vurgulayarak, “Ara temamız ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ (sav) olacak olan bu yılki kutlu doğum etkinliğimizde her eve Kur’an-ı Kerim hediye edeceğiz. Peygamberimizi tanımadan Kur’an-ı Kerim’i tanıyamayız. Kur’an-ı Kerim’i tanımadan Allah’ı tanıyamayız. O yüzden amacımız Peygamberimizi ve Kur’an-ı Kerim’i tanımak ve tanıtmaktır. Bu etkinliklerdeki tek gayemiz, halkımıza peygamberimizi ve Kur’an-ı Kerim’i anlatmaktır. O yüzden bu etkinlikleri tertipliyoruz.” dedi.

 

“Batman’da 50 bin Kur’an-ı Kerim dağıtılacak”

Batman’da her eve yaklaşık 50 bin Kur’an-ı Kerim dağıtacaklarını sözlerine ekleyen Şimşek, “Bu bir hayır kapısıdır. Bunun kapısını açtık. Bu hayırda ‘benimde hissem olsun’ diyen herkes bağlı STK’lar aracılığıyla bu hayra ortak olup yardım edebilir. Bir de siyer sınavı yapılacak. Türkiye genelinde 24 Mayıs’ta 2 kategoride yapılacak. Bu sınavda 15 yaş altı kazanan 3 kişiye ailesiyle umre ödülü verilecek. 15 yaş üstü sınavda ilk 44 kişiye de umre ödülü verilecek. Son 3 günde kutlu doğum etkinliğini hatırlatacak anons araçlarımız mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıp halkı davet edecek. Batman’ın birçok köyünde de kutlu doğum etkinliği yapıldı ve yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Kutlu doğum etkinliği için şehrin 20 noktasında ücretsiz araçlar tahsis edeceklerini dile getiren Şimşek, tüm imkanı olan kişilerden halkı alana taşımalarını istediklerini söyledi.

 

“Belediyenin malı halkın malıdır”

Belediyenin kutlu doğum etkinliğine araç tahsis etmemesi sorusu üzerine cevap veren Şimşek, şunları kaydetti: “Geçen yıl belediyeden otobüs istedik ama olumlu cevap alamadığımız için bu yıl belediyeden talepte bulunmadık. O yüzden davetimiz halkadır. Halk bizi bu konuda yalnız bırakmıyor. Bir de Kadir gecesi ve bayramı kutlayan brandaları belediye protokol yeridir diye kaldırmamızı istedi. Bizde kaldırdık. Ama nevroz için asılan brandalar kaldırılmadı. Bizde yasak kalmış diyerek tekrar bu yıl kutlu doğum brandası astık. Sabahın erken saatlerinde zabıta ekipleri gelip brandaları söktüler. Eğer ki bir yasak varsa herkes için olmalıdır. Belediyenin malı halkın malıdır.”

 

Bilgilendirme toplantısının ardından tüm katılımcılara birer Kur’an-ı Kerim hediye edildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir