• DOLAR 32.523
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2428.526
  • ...
`Meydanlar Hz Muhammed sevgisiyle dolup taşıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü Bingöl`ün Çavuşlar köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. 

Sunuculuğunu Hüseyin Şenlik’in yaptığı program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi Şerifin okunmasıyla devam eden etkinlikte Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi. 

Programda Rehber TV programcısı Cihan Bozaba ile İlahiyatçı Bayram Sönmez birer konuşma yaptılar. Zazaca konuşan Bayram Sönmez, Hz Muhammed (a.s) ile sahabe hayatından kesitler sundu. 

“Kurtuluşumuz için Kur`an`a ve sünnete tabi olmamız lazım”

Peygambere tabi olma konusuna değinen Sönmez, “Ey Müslümanlar; bugün derdimiz ve sıkıntımız çoktur, hiçbir anne ve baba yoktur ki, çocuğunun yarınından endişe etmesin? Çocuklarımız büyümüş sağa-sola gönderiyoruz, ahretlerinden endişe ediyoruz. İşte tüm bu endişelerden olmaması için Allah’ın kitabına ve efendimizin sünnetine tabi olmamız gerekiyor.” dedi. 

‘’Kur’an-ı Kerim ölülere okunmak için inmemiştir’’

Kur’an-ı Kerimin kabirler üzerinde ve ölülere okunmak için gelmediğini belirten Sönmez, “Kuran insanların hayatlarına şekil vermeleri için inmiştir. O Kuran dünya ve ahret kurtuluşumuz için tabi olmamız gereken bir kitaptır.”dedi. 

“Kuran sünnetle yetişen bir nesil yetiştirmek gerekir”

Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuran ve Sünnete tabi olursak bizlerin içinden de Hz Ebu Bekirler, Ömerler, Osmanlar ve Aliler, Hz Fatımalar, Hz Haticeler, Hz Aişeler çıkacaktır. Eğer biz Peygamberden ve kitaptan uzak kalırsak neslimizden iyi insanlar yerine kötü günahkârlar gelecektir. Bundan da Allah bizleri korusun.”  şeklinde konuştu. 

‘’İslam davası kolay kolay bugünlere gelmedi’’

Daha sonra konuşan Rehber TV programcısı Cihan Bozaba, Peygamber efendimizin Mekke ve Medine dönemlerine değinerek, İslam davasının kolay kolay bugünlere gelmeğini ifade etti. 

Sahabenin hayatından kesitler sunan Bozaba, “Mekke denilince kızgın kumlar üzerine serilen Bilal’in ehad ehad haykırışları akla geliyor. Mekke dönemi denilince akla şehit edilen Yasir ailesi geliyor. Hz Ammar’ın ve Habab Bin Erat’ın çektiği işkenceler ve sıkıntılar akla geliyor. Mekke denilince aklımıza hüzün geliyor. Aklımıza çileler geliyor. Aklımıza gözyaşı geliyor. Mekke denilince Müslümanlara uygulanan boykot geliyor. Müslümanların açlıktan karınlarına taş bağlamaları geliyor.’’ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimiz ve arkadaşlarının dayanılmaz sıkıntılardan sonra Mekke’den Medine’ye hicret ettiklerini ifade eden Bozaba, Medinelilerin efendimizi ve arkadaşlarını muhabbet ve sevgiyle karşılayarak, kucakladıklarını söyledi.

“Bugün meydanlar Hz Muhammed sevgisiyle dolup taşmıştı”

Meydanlardaki Peygamber sevisine işaret eden Bozaba, ‘’Bizler bugün kutlu doğum etkinlikleri vesilesiyle Efendimiz Hz Muhammed(s.a.v) sanki köyümüze, beldemize ve şehrimize teşrif buyurmuş gibi karşılıyoruz. Ona gönüllerimizi açıyoruz ona evlerimizi açıyoruz. Bu nedenle köylerimizde, beldelerimizde ve şehirlerimizde bir şenlik var.’’dedi. 

‘’Peygamber sevdalıları her yerde efendimizi anlatıyorlar’’

Türkiye’nin her yerinde kutlu doğum etkinliklerinin yapıldığını belirten Bozaba, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Bugün Türkiye’nin her tarafından doğusundan- batısından, kuzeyinden- güneyinden Peygamber Sevdalıları, efendimizin hayatını anlatıyorlar. Stadyumlarda. meydanlarda, metropollerde ve en büyük platformlarda efendimizin adını anıyorlar. Şanını yüceltiyorlar bundan dolayı Rabbimize ne kadar hamd edersek azdır.’’ Diyerek sözlerini tamamladı. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir