• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...
`İnkılaplarla Türkiye`nin yüzünü tamamen Batı`ya çevirdiler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Genç Yaklaşım Kulübü,  tarafından düzenlenen “Yakın Tarihin Parametreleri” konulu panele, Gazeteci Yazar M. Latif Salihoğlu ile Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bedrettin Kolaç katıldı. 

Okullarda öğretilen tarihin resmi tarih olduğunu ve gayri resmi tarihin irdelenmesi gerektiğini dile getiren Kolaç, “ Arka planda gayri resmi olan bir başka tarih daha var. Gayri resmi tarihin iyice irdelenmesi gerekir. Yaşadığımız bu günleri yaşadığımız dünyayı yakalarsak yaşadıklarımızın öncesini öğrenme ihtiyacı duyarız. Yani bugünü sosyal kültürel ekonomik olarak yakalayacağız. Bunu yaptığımızda geçmişi öğrenmek bir ihtiyaç haline geliyor. 1961 Anayasası en demokratik anayasa olarak biliniyor. Askeri bir darbe nasıl demokratik olabiliyor.” dedi.  

İnkılaplarla Türkiye’nin yüzünün tamamen Batı’ya  çevrildiğini ifade eden Salihoğlu tarihin olduğu gibi aktarılması gerektiğini söyledi. Salihoğlu, “Bilimsel bir alt yapısı var mı? Şapka İnkılâbı çıkartıyorsun. Kıyafet İnkılâbı yapıyorsun. Zorla yaptırıyorsun.  Dünyada böyle köklü değişikler arkadaşlar referandumla yapılmıştır. Hani ifade ediyorlar ya Avrupa’dan her şeyi alıyoruz. Peki, Avrupa’nın hangi ülkesinden böyle köklü değişikler referanduma gidilmeden yapılmıştır. Bu inkılaplarla yüzümüzü tamamen batıya çevirdik.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir